26 d’abril 2015

Català ens va enganyar!

Article d'opinió publicat al Levante-EMV el 24/14/2015
El 19 de gener de 2012 en una reunió amb els representants dels pares i mares del Ciutat de Cremona, l'alcaldessa i els portantveus dels tres grups municipals de l'Ajuntament d'Alaquàs, la Consellera de Cultura i Educació Maria José Català ens va assegurar que la construcció del Ciutat de Cremona era "una prioritat" i un "acte de justícia" i que existia consignació pressupostària en 2012 per a licitar la construcció del centre i en el "següent paquet de licitacions estarà sí o sí el Cremona".

Han passat els anys i el Cremona continua en barracons, i Català faltant a la paraula donada en lloc de licitar la construcció del centre el que ha fet en aquest temps, és aprovar dos arranjaments escolars amb els que suprimeix les unitats de 3 i 4 anys del centre,  abocant-lo a una lenta i agònica desaparició.

Les ultimes noticies aparegudes, en les que s'anuncia l'acord amb el Banc Europeu d'Inversions per a la construcció de nos centres, excloent novament el Ciutat de Cremona, no fan mes que confirmar que la Consellera Català no va ha complir la seua paraula i que li la te jurada al CEIP Ciutat de Cremona i a la plataforma Tots Som Cremona. 

Català li la te jurada, perquè el Cremona és més que un col·legi públic, és una Comunitat d’Aprenentatge amb un Projecte Educatiu diferent, innovador, participatiu, quasi revolucionari en els temps que corren!, on l'important no és fabricar consumidors i xiquets obedients del sistema, sinó persones lliures, reflexives, creatives i crítiques, amb capacitat de resoldre de forma autònoma, però també col·lectiva i cooperativa, els problemes i reptes que segur afrontaran en el futur. I açò és algo que no agrada en les altes instàncies del poder del Partit Popular. Mentre la LOMCE de Wert i el partit al que representa la Consellera, imposa una educació segregadora, excloent, elitista, competitiva, discriminadora i retrògrada, el Projecte Educatiu del Cremona proposa tot el contrari.


Alberto Fabra, Català i Pepe Pons poden incomplir la seua paraula i no construir el Col·legi Ciutat de Cremona, però el que no van a poder fer, es acabar amb l’esperit de lluita de milers de ciutadans i ciutadanes, representades per la Plataforma Tots Som Cremona, que seguirem apostant per una escola pública, de qualitat i en valencià.