20 de novembre 2006

DISCRIMINACIÓ NEGATIVA

Aquest matí he rebut una carta del Senyor Alcalde en la que se me convida a la inauguració del Nou Centre de Dia per a persones majors d’Alaquàs, (nou del tot no perquè fa quasi un any que està acabat i no se sap molt bé perquè encara no ha estat posat en funcionament). La carta està acompanyada d’una invitació i d’un tríptic explicatiu del centre i de nou l’Ajuntament torna a incomplir les seues pròpies normes, i s’oblida del valencià, malgrat allò que diu el Reglament Municipal per a la Promoció de l’Ús del Valencià en el municipi d’Alaquàs , aprovat en sessió plenària el 31 d’octubre de 2001.


Al llarg de la present legislatura, són innumerables les ocasions en les que l’Ajuntament ha incomplit aquest reglament, on en l’article tercer s’afirma que La redacció de tots els document públics es realitzarà en valencià. Aquest incompliment demostra l’escàs interès de l’actual equip de govern socialista pel valencià, i ha recordat que, sens dubte, el més greu és que des de l’Ajuntament no es faça cap actuació encaminada a “estimular la presa de consciència col·lectiva respecte a la potenciació ètica del valencià en tots el nivells d’intervenció de ciutadans i ciutadanes”, tal i com diu el propi reglament al seu article segon.

Ahir vaig assistir a la presentació que realitzà l’Ajuntament del projecte de recopilació fotogràfica “IMATGES PER AL FUTUR” i el nostre Alcalde va recordar que dels 30.000 habitants del nostre poble 25.000 eren nascuts fora del País Valencià o descendents d’ells, tindrà algo que veure aquesta discriminació positiva en favor de la llengua dominant i majoritària, com es el castellà, en matemàtiques electorals, o s’estimen realment la nostra llengua tan poc, com per a menysprear-la d’aquesta forma.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per què el sr. Alarte insisteix en remarcar l'origen de determinats alaquasers i alaquaseres? Vol marginar-los? Vol recordar-los les seues desgràcies i ferides? En lloc de crear comunitat i unir a la gent, continua marcant guetos com un feixista qualsevol. Quo vades Alarte?