14 de juny 2007

MAL COMENCEM


El pròxim dissabte 16 de juny , es celebrarà el plenari de constitució de la nova Corporació Municipal, ahir vaig rebre una invitació del Sr. Alcalde convidant-me a l'acte de constitució, i el primer que vaig pensar en veure la invitació es que mal comencem, una vegada més un paper editat per l'Ajuntament, escrit exclusivament en castellà malgrat allò que diu el Reglament Municipal per a la Promoció de l'Ús del Valencià en el municipi d'Alaquàs , aprovat en sessió plenària el 31 d'octubre de 2001.

Al llarg de la passada legislatura, són innumerables les ocasions en les que l'Ajuntament ha incomplit aquest reglament, on en l'article tercer s'afirma que La redacció de tots els document públics es realitzarà en valencià i pel que podem comprovar a la legislatura que estem apunt de començar, sembla que van a continuar incomplint-lo.

Però hui m'he trobat una nova sorpresa a la pàgina web municipal , a l'ordre del dia del plenari de constitució (redactat de nou exclusivament en castellà), podem llegir l'últim punt de l'ordre del dia "g) Intervención del Portavoz del PP y del Sr. Alcalde.", sense comentaris, ja no guarden ni les formes, ¿des de quant abans de fer-se una votació ja es dona per fet el resultat de la mateixa?. ¿ No serìa més raonable que el punt de l'ordre del dia fora "intervenció del portaveu de l'oposició i de l'alcalde"?

Està clar que si no passa rés el Sr. Alarte tornarà a ser proclamat alcalde el pròxim dissabte, però abans 21 regidors i regidores han d'exercir el seu vot i no seria la primera vegada que en la constitució d'un ajuntament o en la elecció d'un President autonòmic hi ha sorpreses. I si no que li ho pregunten a Simancas.