09 de gener 2008

PRIVATITZACIONS


En els últims anys l’equip de govern “socialista?” ha posat en marxa un procés de privatització dels serveis públics, procés que la correcció política anomena “externalització” i que consistix, siga quin siga el nom que se l’hi dóna, en posar en mans privades serveis que fins al moment ha prestat el sector públic.

Uns exemples: fa un temps que l’Ajuntament va externalitzar el servei de neteja viària, El resultat, tots el coneixem: eficàcia dubtosa, Alaquàs continua siguent un dels pobles mes brut de la comarca.

Més o menys simultàniament, va ser el torn de molts dels programes dirigits a menors, joventut, benestar social. El resultat s’ha tornat a fer evident: cap millora visible en el servei, la degradació constant de la ja precària situació laboral dels treballadors municipals i una factura anual de mes d’un milió d’euros.

Ara estem en privatitzar la gestió de les instal.lacions esportives del Terç per als propers quaranta anys, per la via de la concessió.

Una vegada aproven els pressuposts de 2008 li toca de nou a les polítiques per a les persones amb noves privatitzacions en benestar social. Unes polítiques que marquen clarament la linea ideològica d’un govern, motiu més que suficient per mantindre-les dins de l’àmbit públic.

L’excusa de tot plegat sol ser la suposada ineficàcia del sector públic, quan en realitat són ineficaços alguns responsables polítics, que és una cosa del tot diferent. I el resultat habitual sol ser l’encariment del servei, i cap millora en la seua qualitat ,de vegades, al contrari.

La plusvàlua i l’encariment són el lligam comú entre totes estes concessions. Concessions que, de vegades, van a parar a empreses que no es constitueixen fins que no reben l’adjudicació i que, per tant, no poden demostrar ni competència ni experiència. És doncs evident que difícilment poden millorar el servei.

L’objectiu és clar: anar liquidant el sector públic, empobrint-nos a tots en benefici d’uns quants. Destruir cada dia un poc més d’allò que els ciutadans tenim en comú, la cosa pública.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El servei de grua també es va a externalitzar?

Vicent Forment ha dit...

El servei de grua ja fa molt de temps que està privatitzat, perdo externalitzat

Anònim ha dit...

I que passa amb els serveis de jardineria que encara queden en mans de l'ajuntament? També es privatitzen? Algú ho sap?

ascolti ha dit...

El servei d'eliminació de gats del Terç es privatitza?
http://alaquasparla.blogspot.com/2008/01/in-fraganti.html

Anònim ha dit...

QUE EXTERNALITZEN TAMBE ALS REGIDORS....
ALS PREUS QUE SE PAGA EN ELS SERVEIS EXTERNALITZATS,...SEGUR QUE MILLOREM....
(als que tenim se la bufa alaquas)