29 de febrer 2008

86%

Ahir 28 de Febrer, a les 19:00 hores (un hora molt bona per a la gent que treballa), es realitzà el plenari municipal mes important, mes ràpid, i mes vergonyant dels últims anys al nostre poble. Tal i com vos vaig dir al post anterior, al primer punt de l’orde del dia es ficava a votació l’aprovació del Pla General d’Ordenació Urbana del nostre poble.

Però bo, entrem en el fons de l’espectable d’ahir, com vos comentava el plenari va ser un dels mes breu que recorde, malgrat la importància del que tenien damunt de la taula, tant el PSOE com el PP, ja venien amb els deures fets i amb tot pactat, el govern acceptà les propostes de l’oposició: augmentar l’altura de les edificacions en determinades zones de 5 a 7 + àtic, incloure la gestió indirecta (promotors) de determinades unitats d’execució i augmentar el període d’exposició pública del Pla fins a 90 dies. I amb estes “substancials” modificacions Pla General aprovat per unanimitat. De la intervenció del Sr. Soriano poca cosa vos puc dir, es va limitar a fer un repàs històric de l’evolució del nostre poble des del 1.900 fins a hui, però dels objectius polítics del pla res de res.

Desprès del debat del mateix, el nou Pla General ( segurament l’últim Pla General que tinga Alaquàs) va estar aprovat per 21 vots a favor i cap en contra , el que representa segons el Sr. Alcalde ( 71.000 + l’ IPC ), un recolzament del 86 % dels veïns i veïnes del nostre poble, i la veritat es que a mi no m’ixen les xifres, perquè si als 21 regidors i regidores que votaren ahir afirmativament els varen recolzar amb el se vot 12.930 persones les últimes eleccions municipals, eixe percentatge el deuríem baixar fins al 42% , que es el que realment representen tenint en conte, que els 3,9 quilòmetres quadrats de terme municipal el compartim 30.000 persones segons l’INE. O es que aquells que es decantaren voluntàriament per l’abstenció no conten?, com tampoc semblen que conten els menors de 18 anys.

Dons bé, jo crec que tant uns com els altres sí conten i tenen molt a dir en aquest debat. Perquè no pot, per exemple, participar del procés de definició del model de ciutat que volen, el Consell de Xiquets i Xiquetes, al igual que moltes de les associacions de jóvens que afortunadament existeixen al poble. Un debat que fins els moment el dos partits majoritaris ens han furtat, malgrat allò que la norma i la jurisprudència marca, “ En el momento en el que los trabajos de elaboración del Plan general hayan adquirido el suficiente grado de desarrollo que permita formular los criterios, objetivos y soluciones generales del planeamiento (....) al objeto de que durante un plazo mínimo de treinta dias puedan formularse sugerencias y, en su caso, otras alternativas de planeamiento por corporaciones , asociaciones y particulares”.

Comença ara el període d’exposició pública i d’al·legacións, un període en el que podem expressar la nostra opinió sobre este Pla, esperem que siga un debat real, sobre el model de ciutat que volem construir i no es limite a una exposició propagandistica.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Supose que tot açò ho diries ahir en el Ple, quan el públic pot parlar, no?

Vicent Forment ha dit...

Tot açò i algunes altres coses li les direm per escrit i per registre d'entrada de l'Ajuntament, en el periode d'al.legacions.

Anònim ha dit...

DECEPCIONANT, no hi hagué temps per explicar les mocions al PGOU que s’havien presentat i treballat en les comissions... fins i tot el PP no digué res de que només havien pogut consultar la proposta del nou PGOU al despatx del secretari (no podien traure’l i per tant tampoc consultar-lo amb tècnics en urbanisme)

Això sí. era important donar-li temps (més de mitja hora) a Soriano (que va dir que ens ho contava perquè no ens hi podíem escapar i malgrat que a algú no li semblara bé) per explicar que en 1900 hi vivien 3200 persones (i que per trobar un poble així ara hauríem d'anar cap al centre o mínim cap a Terol: sembla que no coneix Godelleta, Loriguilla o Massalfassar). Que la pesta matava un terç de la població o que la filoxera va vindre de França per Navarra i Catalunya cap al sud o que ací plantaven vi, creïlla i ceba. Que antigament l’Avinguda País Valencià es deia la Fillola o que Germanies es deia Primo de Rivera. Que tenia un amic (i digué el nom) que vivia enfront del carreró del Centre, que amb la república... o que...o que...Que pensaven que la Purísima acollira un centre de secundaria o que volien un centre d’interpretació ambiental als vivers d’Icona.

L’alcalde va agrair a Soriano la seua explicació i a Monzó la seua “valentia democràtica” per votar a favor del PGOU malgrat les dates en què estàvem i la proximitat de les eleccions (açò últim tres o quatre vegades al ple en 5 minuts i després de nou en la presentació del llibre de Rafa Roca mitja hora més tard) . Va dir que els ciutadans i ciutadanes se sentirien molt orgullosos dels seus polítics si els hagueren vist. I que els presents representaven al 86 % dels ciutadans (??). Que erem el poble amb la taxa d’atur més baixa de l’àrea metropolitana (segons el SERVEF Alaquàs té 1640 persones inscrites, Quart 1375, Xirivella 1635, Alboraia 821, Paiporta 1129, Picanya 403...i Manises i Torrent amb moltíssima més població 1529 i 3955 respectivament. Com haurà fet els càlculs?). També digué que aquest seria possiblement l’últim PGOU, açò ho repetí més de 10 vegades (serà per això que hi havia uns preciosos i immensos ramells de roses roges damunt les taules: per a la foto històrica!!)

I després de les eleccions l'alcalde obrí el torn dels precs i preguntes del públic amb:
alguna pregunta?gracies! (així, sense espai temporal entre pregunta i gràcies).

Els diners, el temps i la informació cadascú els gasta com li interessa i la participació del públic sembla que no interessava ni en temps ni en informació.

Anònim ha dit...

al comentari on posa eleccions hauria de posar votacions. Disculpeu.

Anònim ha dit...

He estado en algunos plenos, y todo el mundo ha tenido todo el tiempo que ha querido para hablar. Otra cosa quizas no, pero el Alcalde da la oportunidad de hablar a todo el mundo incluso cuando es insultado.

Anònim ha dit...

Anonim anterior...creo que te has equivocado de pueblo. Y si deja hablar es porque dices cosas banales. Si ve que le puedes comprometer te corta rapidamente.

Anònim ha dit...

Estigueres a l'últim ple? Jo sí.

I va ser tal i com diu l'anònim anterior. Igual era perquè si tots començàvem per 1900 per a fer la nostra intervenció ja no arribava a hora a la presentació del llibre de Rafa Roca que era a les 8:30, o pel seu "tarannà" no tan dialogant com tu vols expressar, no ho sé.

Però la seua pregunta no convidava a la intervenció. Pregunta a algú que estiguera i t'ho confirmarà.

Anònim ha dit...

En el ultimo no pude estar, pero he estado en otros y yo mismo he podido hablar sin problemas.De todas formas vuelvo a insistir que jamas he visto que a nadie se le quitara la oportunidad de hablar. Y por cierto alguna vez he coincidido con Vicent y nunca ha tomado la palabra. Te pediria que como votante del bloc te atrevieras e hicieras alguna que otra pregunta en los plenos.

Vicent Forment ha dit...

Al ultimo anonimo, es cierto que habitualmente no tomo la palabra en el turno de ruegos y preguntas, aunque en alguna ocasión si que lo he hecho. Acepto tu recomendación y en los siguientes plenos hare mas uso del turno de ruegos y preguntas.

Anònim ha dit...

Me parece bien que Vicent tome más el turno de palabra en los plenos, pero de todas maneras hay que reconocer que está haciendo un gran trabajo, proponiendo mucho más que aquellos que gobiernan o tienen sillon donde hacer oposición, y preocupándose más de los problemas de la calle. Ánimo sigue así y sigue dando caña.

Una pregunta... Me gustaría poder conseguir el PGOU para darle un vistazo y poder criticarlo constructivamente un poco, ¿donde puedo conseguirlo?, ya lo han hecho público?, a quién debo de dirigirme en el ayuntamiento, y que plazo tenemos?.

Si alquien lo sabe que me informe, por que lo que es en la página del ayuntamiento... ni papa.

Y animo a todo el mundo a hacer mil y una propuestas CONSTRUCTIVAS" sobre el PGOU, debemos intervenir el máximo de vecinos posible, porque seguramente será el último.

Yo agradecería que por parte del ayuntamiento se organizaran mesas de trabajo vecinales para tratar el PGOU, pero como seguramente no les interesará no creo que ni se les pase por la cabeza.

Fdo: YO NO ME CONFORMO

Vicent Forment ha dit...

Yo no me conformo, moltes gràcies per les teues paraules.

En el ple s'aprovà un periode de 90 dies per a presentar al·legacions, en principi no deus tindre cap problema per a consultar el PGOU, dubte que et donen una còpia, en el departament d'Urbanisme de l'Ajuntament.

Totalment d'acord amb tu, esperem que convoquen jornades de treball amb els responsables tècnics i polítics del pla, per a que tots i totes pugam fer les nostres aportacions

Anònim ha dit...

Per que no ens han de donar còpia?

Anònim ha dit...

Lllar todos al ayuntamiento y pedirlo, forcemos a que realmente se haga una exposición pública y que todo el mundo pueda proponer ideas, de lo contrario por si solos no lo van a poner en manos de la ciudadanía: ni informan en la Web del ayuntamiento, ni en recepción por teléfono... que no tengan la posibilidad de que caiga en el olvido temporalmente con el fin de que se le de el ok con la menos crítica posible, no olvidemos que les interesa que se hagan pocas propuestas para no demorar plazos, y así que entre en vigor lo antes posibles y empezar a recaudar fondos para tapar el boquete. No lo permitamos.

Fdo: YO NO ME CONFORMO

Anònim ha dit...

Por cierto Vicent, no tienes que dar las gracias por nada. Un saludo.

Fdo: YO NO ME CONFORMO