25 d’agost 2008

NI DINERS NI CAPACITAT DE GESTIÓ.


La delicada situació econòmica que està patint el nostre Ajuntament, va afectar molt seriosament a les pròximes festes majors que s'inicien divendres que ve 29 d'agost, sort han hagut enguany, que l'últim divendres d'agost és el 29 i s'estalvien uns dies de festes.


Un dels actes que més a patit la retallada pressupostària és el FRA, un festival que al ritme que du no se si complirà la seua 15 edició, l'Ajuntament davant el fracàs de les seues gestions per a trobar un patrocinador, s'ha vist obligat a retallar els dies de festival i sobretot la qualitat del cartell.


La incapacitat municipal (dedicats com estan a altres menesters), d'aconseguir ingressos per a mantenir la qualitat del FRA, sense dessagnar mes encara les arques municipals, està a punt convertir un festival, que durant uns anys era qualificat per alguns crítics musicals com el germà menut del FIB, en un mes dels molts festivals estiuencs que es realitzen durant les festes majors dels pobles.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Vicent, pero tu no volies que se fera un retall perque estem en crisis????....A voltes no vos entenc als poltics, critiqueu i despres digueu el contrari.Mes d'un poble vullguera tindre festivals gratuïts d'aquest nivell.

Vicent Forment ha dit...

En cap moment he criticat la retallada econòmica del FRA, de fet crec que l'Ajuntament deuria d'apretar-se el cinturó en moltes altres coses.
El que critique es la incapacitat del Sr. Alcalde i de la Sr. Regidora de Joventut, responsables màxims del festival, per obtindre recursos externs, i mantindre la qualitat del FRA, sense afectar la butxaca dels veïns i veïnes del nostre poble.

xerraire ha dit...

Si sols foren els diners per al FRA el que va mal a Alaquàs. Som el poble on més ha augmentat l'aturament.

http://laopiniondetorrent.es/secciones/econom/2008/08/26/paro

Vicent Forment ha dit...

Quin gust llegir-te de nou Xerraire, (com vos tirem a faltar) este mati he vist la notícia de l'atur al nostre poble, he intentat buscar les dades però no les veig per cap lloc més enllà de la notícia de La Opinion de Torrent.

Anònim ha dit...

XERRAIRE, CRACK, TORNEU QUE VOS NECESSITEM. SENSE VOSALTRES NO ÉS LO MATEIX.

QUE VISCA ALAQUÀS PARLA COLLONS!

Anònim ha dit...

Molt criticar el FRA o els altres concerts però despres si que entres per la porta de darrere al recinte.

Vicent Forment ha dit...

Per la porta de darrere? Si no recorde malament des de l'any 2003, no he tornat a tindre cap passe per a poder entrar a la "zona privada" del festival i he recollit després de la cua corresponent les meues entrades al CIJ de l'OLivar

Crec que no cal recordar-ho però en cap moment he criticat el FRA, si no la mala gestió municipal dels darrers anys respecte al festival.

Jo sempre he estat un defensor del FRA, si voleu un dia fem un poquet de història i recordem qui va ser el grup de gent que impulsa el 1er FRA i que li va "regalar" la idea al Regidor de Joventut de fa 14 anys.

Anònim ha dit...

Ehhh conta, conta....no em digues que vares ser tu el creador del FRA???...A vore qui va ser el que li va donar l'idea al regidor de Joventut i qui era el regidor fa 14anys....Conta ho tot que te veig molt informat.

Vicent Forment ha dit...

Una miqueta de historia.

La meu colla d'amics (la penya Eixida), varem ser els Clavaris de Sant Miquel de 1995, i volíem fer un acte musical, però no volíem fer algo que no fora ni la tradicional Revetlla ni la típica discomòbil.

Ens plantejarem la possibilitat de fer un concert amb grups independents que estigueren fora dels circuits musicals habituals, però el pressupost de la festa no ens permetia assumir en solitari l'organització del Concert.

Amb aquesta idea anàrem a l'Ajuntament i ens reunirem amb el regidor de joventut del moment (l'actual alcalde) i li férem la proposta, d' organitzar i patrocinar conjuntament el que ja havíem batejat com a FRA.

Alarte acceptà la proposta i va nàixer el FRA, si no recorde malament els Clavaris pagarem a dos grups i tota la cartelleria i publicitat i l'Ajuntament es feu càrrec de els altres dos grups i de l'infraestructura.

Anònim ha dit...

Com t'agrada ficar-te punts!!!! en el fons eres igual que ells.

Vicent Forment ha dit...

Tan sols m'he limitat a contestar-li a l'amic anònim anterior.
En tot cas els punts serien per a un grup de gent de 20 persones que ferem la festa de Sant Miquel el 1995 entre altres.

Anònim ha dit...

No cal que Vicent ho conte. Molts anarem al primer FRA (eixe projectat a l'antic Roser i que hagué de canviar-se precipitadament de lloc perquè caigué una tromba) i recordem qui el va impulsar. Es juntaren les ganes dels clavaris de fer alguna cosa diferent amb les del nou regidor de Joventud d'introduir novetats. I també hi hagué col.laboració externa de gent de Ràdio Alaquàs de l'època, a l'hora de seleccionar els grups, etc.

Anònim ha dit...

Por cierto que lo que comenzó siendo un auténtico festival de rock alternativo es hoy una especie de fashion-pop festival. No estaria mal que retornara un poco a su origen para ir ofreciendo actuaciones de grupos de rock, de los diferentes estilos dentro del rock, y abandonara el excesivo y pedante aire pop que se ha apoderado del festival.

Anònim ha dit...

Vicent te rao, de fet si no recorde mal els cartells del primer fra apareixia el nom de l'ajuntament d'Alaquàs i la penya Eixida tambe

Anònim ha dit...

Yo también quiero entrar en la zona privada del Fra y ganar 72.000 o 53.000 euros al mes. Que asco

Anònim ha dit...

Pues en realidad es mucho mejor ver el FRA desde el público que desde la zona VIP.

Anònim ha dit...

Una cosa és vore el fra i altra és fer-se tots els cubates que vullgues gratis (cosa que fan els de la zona vip). No sé aquest any però fins ara els cubates anaven caríssims en les barres.

Anònim ha dit...

Vicent, crec que hem de felicitar als organitzadors, la nit va estar prou be i molta gent.

Anònim ha dit...

per que posaren les balles ixes?
per que no deixaven entrar beguda de fora?

Anònim ha dit...

Enguany els cubates estaven be de preu.

Anònim ha dit...

si hay que recortar, prefiero que sea del fra que de gastos sociales, aunque es una pena, que como bien dices, era uno de los mejores conciertos de rock de españa gratuitos. supongo que con el tiempo, se mejorará el cartel, cuando pasen las dificultades económicas.