23 de juny 2009

FER I DESFER: LA FEINA DEL MATALASSER.

L’altre dia em dirigia a casa després de buscar en la Biblioteca Municipal el Plà Especial de Protecció i Reforma Interior del Centre Històric d'Alaquàs (PEPRI), quan em vaig trobar amb dos treballadors de l'empresa responsable de l'arreplegada dels residus sòlids urbans, arreplegant totes les bosses, llandes, botelles….. que estaven fora del contenidor groc destinat als envasos, ubicat en el cantó del Parc del Roser.

En un principi l'escena no em va despertar massa interès fins que vaig vore que els diferents envasos que els veïns i veïnes s’havien molestat a separar en casa, els treballadors de la contracta municipal els dipositaven en el contenidor de fem ubicat en el cantó d'Amadeo Aguilar Laborda.

Ací teniu la foto de la peculiar forma que té el nostre Ajuntament d'entendre la separació de residus per a facilitar el seu reciclatge, els veïns ho separen i ells ho mesclen de nou.


Si està actuació és una decisió de l'Ajuntament espere una explicació convincent dels Regidors Vicente Soriano i Eva Martínez, responsables de Medi Ambient i si es tracta d'una decisió unilateral de l'empresa responsable del servei, espere que l'Ajuntament siga contundent a exigir-li responsabilitats.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Puc confirmar que això passa fa molt de temps.

Anònim ha dit...

Con el trabajo que cuesta hacer apartados en casa para ir separando residuos, ahora me entero de esto.
Esto si que me ha tocado los huevos.

Anònim ha dit...

Hola.
Jo no crec en el reciclatge.
Pense que el que se parem en casa, en el millor dels casos, només serveix per a enriquir a algú. Vull dir, si no es trau benefici econòmic, no es recicla.
Els únics que reciclen gratuïtament, són els veins, i ja vem a les imatges el que passa moltes vegades a l'hora de replegar el fem.
Estic segur de que açò es repeteix en tot el procés i que tota eixa feina no va a cap lloc.
No hi ha cap planta de reciclatge que no obtinga beneficis econòmics i de fet hi ha materials prou contaminants que no es reciclen, perque exigisen un procés llarg i/o costós.
Ja he vist prou vegades (sobretot en Aldaia)fer això als encarregats de replegar el fem, però no em preocupa, perque jo ni recicle ni crec en el reciclatge (està clar que ells tampoc, i això que coneixen tota la maquinària de la replegada de fem). Intente produir les mínimes deixalles possibles i ja està. Aquestes empreses que reciclen, mentres, s'aprofiten de les subvencions públiques i del treball de milers de ciutadans que creuen confiats que el seu treball val per a una bona causa i per netejar un poc la seua conciència.
Mireu, mireu on va tot.
O alguna persona es creu que quan arriben els de la neteja i veuen tots els contenidors plens i els cartrons i les botelles per fora es dediquen (pels diners que els paguen) a posar cada cosa al seu lloc?
A mi també em toca els collons la foto, però no em sorpren en absolut.

Anònim ha dit...

Per curiositat. Vas trobar a la biblioteca el PEPRI?

Anònim ha dit...

Per la foto no es pot saber molt bé que s'està fent, la veritat.

Vicent Forment ha dit...

No a la Biblioteca no vaig trobar el PEPRI.

Jo crec que si que es pot saber.
Que fan amb un contenidor de fem al costat dels de reciclatge?
JO els vaig vore en directe i resulta lamentable.