29 de setembre 2010

AL VOLTANT DEL CARRIL BICI

Interessant debat el que s'ha creat al voltant de la creació del carril-bici al nostre poble, la llàstima és que este debat s'estiga donant una vegada construït i no abans de fer-lo, segurament amb la participació de tots els afectats, veïns, comerciants, hostalers, ciclistes.... el resultat haguera estat un altre i la gent contrària a la creació d'esta necessària infraestructura, no aprofitaria el debat creat per un tram concret (Amadeo Aguilar Laborda) per iniciar una campanya contra el carril bici en el seu conjunt.


Crec que ningú està en contra de la creació del carril bici i de l'impuls de l'ús de la bicicleta (si exceptuem a aquells que utilitzen el cotxe fins a per anar a comprar el pa), encara que siga a costa de sacrificar un mínim nombre de places d'aparcament, com a ocorregut al carrer Antonia Mª Oviedo.

Segurament si este debat previ del que parlava abans haguera estat propiciat per l'Ajuntament, com s'ha fet amb altres obres, mes enllà de les consultes realitzades al Consell de Xiquets i Xiquetes, segons ens diu la Sr. Alcaldessa , segurament entre totes i tots haguérem pogut trobar una millor solució al pas del carril bici, pel carrer Amadeo Aguilar Laborda, un carrer que com tots sabeu es caracteritza per tindre una important ocupació de la via pública amb les terrasses dels diferents bars i cafeteries del carrer, i que a més a més és ocupat totes les vesprades per una gran quantitat de xiquets i xiquetes i els seus pares, convertint-lo no en un carrer de pas, sinó en un carrer on molta gent passa la vesprada.

Crec que és el moment d'obrir un ampli debat al nostre poble sobre el model de carril bici que volem per al nostre poble, més enllà de si passa per este carrer o pel del costat, entre totes i tots deuríem decidir si volem que la bici al nostre poble la utilitzem com a una forma més de fer esport o volem que esdevinga un mitja de transport amb el que poder desplaçar-nos per dins del nostre poble i la resta de pobles de l'entorn.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Vicent, el articulo me parece muy interesante y clarificador. Creo que da en el clavo y hecho en falta que el principal partido de la oposiciòn?, diga algo al respecto.

Ellos como siempre estan "missing" sobre todo en los temas conflictivos, Forment siempre nos das tu opinioón sobre casi todo, yo a veces la comparto y otras no, en este caso estoy 100% de acuerdo.

Anònim ha dit...

Me parece genial la idea del carril bici, como usuario de la bici creo q era una necesidad, solo contabamos con ir por la calle-carretera, pq es impensable moverse por la aceras con los peatones. Centrandonos en el pasaje amadeo aguilar, con el espacio tan amplio que hay, no veo la dificultad en que parte de esta calle esté destinada al carril bici.
Pensemos en que en el pueblo tenemos una iniciativa para poder desplazarnos DE FORMA SEGURA, en un medio de transporte que no contamina.
Me gustaría también que se conectará alaquas con el resto de pueblos que cuentasn con el servicio de bicis, por ejemplo con quart que cuenta con metro y es una forma de acceder, rápidamente y sin atascos al metro.

Anònim ha dit...

Per una vegada, estic totalment dacord amb Vicent, felicitats, crec que a quedat prou clar.