09 de novembre 2010

COMPROMÍS AMB EL COMERÇ LOCAL.

El comerç urbà genera molta riquesa, especialment feina i vida diària a pobles i ciutats. De fet, costa molt imaginar-se un municipi sense botigues perquè seria un desert. L’actual situació econòmica, que ha afectat la butxaca dels compradors, també ha incidit en el sector, però els comerciants del nostre poble baix el paraigües de CADA planten cara a una situació adversa amb propostes innovadores, assessorant i interlocutant amb les institucions i amb activitats con la II Fira Comercial d’este cap de setmana.

En certa mesura crec que l'impuls que ha tingut el comerç d’Alaquàs en els últims anys ha contribuït al canvi que Alaquàs ha experimentat, no cal anar molt lluny (tenim prou en creuar la via) per comprovar com l’existència d’un teixit comercial potent, preparat i modern afecta clarament al dinamisme del pobles i ciutats.

Però no tot està fet, i el nostre ajuntament ha de gestionar de manera més eficient els recursos de tots els veïns, i també ha de vetllar pels nostres comerços i les nostres empreses, les creadores de riquesa i benestar. Cal que continue recolzant-les i que pense en primer lloc en totes elles (persones, comerços i empreses) abans de contractar o comprar béns i serveis pel nostre municipi, tan sols així aconseguirem entre tots, comerciants, administracions i consumidors, consolidar el nostre poble com a referent comercial dins de la comarca.

I ja que estem en el tema, aprofite per desitjar molta sort a Amparo i a David en la seua nova aventura.

30 comentaris:

Anònim ha dit...

Vicent en el Blog de los Verds hay un interesante debate sobre un posible pacto Bloc-Verds, que hay de cierto en ello.

Vicent Forment ha dit...

Amic anònim, crec que este no és el lloc per a donar determinades informacions sobretot, si no estan tancades.

Tan sols puc dir-te que efectivament hem mantingut contactes amb el Verds, però hui per hui el Verds tenen una premissa de partida que des del Bloc-Compromís no podem acceptar, i no estem parlant ni de llocs en llistes, ni programa ni de rés semblant.

Anònim ha dit...

Doncs Paco diu que vosaltres voleu imposar no sé que. Uns volen imposar i altres tenen una premissa... ay, mare els polítics.

Si no voleu/podeu dir res, potser estaria bé que diguéreu que no heu arribat a un acord i deixàreu de tocar la troca, llançant la pedra i amagant la mà. Ja sé que són Els Verds els primers que estan insinuant coses sense dir res, pero es que des de fora pareix tot un poc....

Vicent Forment ha dit...

Jo tan sols reafirmar-me en el qual he dit hem mantingut contactes però no hi ha cap acord i veig molt dificil que puga haver-hi.

Com a mostra un botò:
http://www.saforguia.com/Noticias/tabid/54/titular/PERIS_EV_DESCARTA_UNA_COALICI%C3%93N_ELECTORAL_CON_EL_BLOC_Y_EU_PARA

Anònim ha dit...

Vicent al blog dels verds indica molt clarament que si no hi ha acord és per part de vosaltres, que imponéis alguna cosa, es pot saber que li esteu imposant, perquè no es produeixi el pacte.

El que no s'implica ha dit...

Bona pregunta, a mi també m'interessa.

Vicent Forment ha dit...

Com ja vaig comentar, crec que este no es el lloc per a parlar d'estes coses, sobretot si no estan tancades.

Però crec que encara es pitjor el "debat" creat a este blog i al de l'amic Paco sense tindre informació.

Per tant tan sols vos diré que el principal i crec que únic problema per poder aplegar a un acord és que El Verds no accepten presentar-se en una candidatura en la que aparega en terme Compromís.

Ciudadano Q ha dit...

"Per tant tan sols vos diré que el principal i crec que únic problema per poder aplegar a un acord és que El Verds no accepten presentar-se en una candidatura en la que aparega en terme Compromís."... esto va en linea con lo último publicado por Els Verds... http://elsverdsdalaquas.blogspot.com/2010/11/rip-compromis.html

Anònim ha dit...

Te parece poco aparecer con el termino violado del compromis , a mi los verdes me la traen floja pero habéis tratado a la gente de izquierdas como si fueran de derechas osea ton...

El que no s'implica ha dit...

A mi em pareix una bobada que no vulguen anar junts si apareix la paraula Compromís. I més quan d'ací 4 dies Els verds aniran de la mà d'Iniciativa al partit nou verd d'esquerres que s'està creant. Aleshores segur que s'ajuntaran plàcidament amb altres que també han violat el terme Compromís (Iniciativa).

Per altre costat, no entenc perquè el Bloc no lleva la paraula Compromís i es presenten sols com a Bloc-Els Verds. Tan mal queda el nom? A mi m'agrada més i tot.

Anònim ha dit...

Ja no penges res més?

Vicent Forment ha dit...

Amb el Facebook, el twitter, el blog del partit, la preparació de la Campanya Electoral i la feina, la veritat és que el ritme d'entrades a baixat un poc, a vore si tract temps i tornem a l'entrada setmanal.

Anònim ha dit...

M'agradaria votar només al BLOC. Em tira cap arrere això de Compromís, no m'agraden certs socis, crec que el BLOC ha malbaratat el seu nom per un altre que no diu res com és Compromís que només mareja a l'electorat.

Vicent Forment ha dit...

Amic Anònim;

A Alaquàs podràs votar BLOC, en principi la candidaturà municipal serà BLOC- Compromís per Alaquàs.

Respecte la teua opinió sobre la Coalició Compromís,o alguns dels seus socis, crec que no podem oblidar que aquesta legislatura el grup parlamentari de Compromís han estat la ùnica oposició a les polítiques del PP i crec que hem d'aprofitar la tasca feta pels 4 diputats i diputades.

Anònim ha dit...

Bloc o Compromís ? Perquè això de Bloc-Compromís és no res. Perquè no dir-li Bloc com en tants altres pobles del País Valencià com Alcoi o Castelló ?
Els socis en Compromís només volen fer el salt, espera a les eleccions del 2012 i voràs com volen refundar una Izquierda Unida bis amb els seus amiguets d'Iniciativa per Catalunya o un nou partit ecologista amb el qual van passejant-lo estos dies per Valencià i Alacant i al Bloc li fotran una patadeta on més cou.

Anònim ha dit...

Ami em sembla que el pacte que fem de compromís a Alaquàs no representa a ningú per que l'únic col.lectiu present és el bloc, està clar que si teniem d'anar amb algú a les eleccions hauria amb algun col.lectiu que sumés a nivell local.
Perquè ens quedarem amb les anteriors amb la mel als llavis.

Vicent Forment ha dit...

La situació d'Alaquàs no es comparable a les d'Alcoi o Castelló en eixes ciutats si que existeixen col·lectius d'altres partits de la Coalició.

El fet de portar la paraula compromís a la candidatura ( tal i com es farà a tota la Comarca) és per una part per a no "marejar a la gent" amb denominacions diferents a lers municipals i les autonòmiques i per altra crec que electoralment serà positiu.

Vicent Forment ha dit...

Saps perfectament que des del Bloc hem intentat aplegar a acords amb diferents partits locals però per diferents motius no ha estat posible.

Anònim ha dit...

Continu pensant que hem de fer un últim esforç per sumar, cal intentar-ho, seria lamentable quedar-se sense representació.
Crec que no hem d'estar a les ordres de la comarcal, de ser més autònoms, la gent no es confon.

Anònim ha dit...

Si com dius al poble no hi ha altres partits de la Coalició, encara amb més raó el BLOC hauria de presentar-se com a BLOC i no amb el afegit de Compromís, a més a més tinc entés que en molts pobles les relacions BLOC, Iniciativa no són gens bones i açò porta presentar-se per separat a les eleccions municipals.
La veritat crec que això de Compromís és un despropòsit i la Direcció del BLOC ha volgut tapar com ha pogut la marca BLOC per la de Compromís.

Anònim ha dit...

A mi la coalició Compromís tampoc és que m'apanye massa, però si la candidatura del poble s'anomena Bloc-Compromís la vaig a votar igual que si es diu Bloc a seques. La gent és la mateixa i no tinc cap dubte cap a ells.

Trobe que si a nivell autonòmic el Bloc es presenta a una coalició, a nivell local s'ha de mantenir la "coletilla" amb el nom de la coalició. Per coherència i per poder sumar els vots locals per arribar a obtenir representació a la diputació... o això és que ha explicat algú en altre blog.

Salutacions

Anònim ha dit...

Aquest acord per portar el nom de compromís qui ho a imposat?

Vicent Forment ha dit...

Al BLOC els acords no s'imposen, es prenen pels òrgans corresponents, com farà l'assemblea local del Bloc d'Alaquàs, respecte a la denominació i la composició de la nostra candidatura municipal.

Anònim ha dit...

A mi em sembla una imposició perquè, per contra si no hi ha representació dels altres dos partits, perquè li hem de fer propaganda, perquè no tenim representació l'ajuntament ens imposen anar amb iniciativa?

Vicent Forment ha dit...

Veig que parles del Bloc en primera persona, el que em fa pensar que eres militant o simpatitzant del BLOC, per tant podràs participar a l'Assemblea que convoquem al mes de desembre tant del nom de la candidatura com de les persones que l'integraran.

Anònim ha dit...

Igual és la mateixa persona que fa poc punxava a Paco el d'Els Verds.

Anònim ha dit...

A veure si és veritat que convoques una reunió, pera triar el nom de la candidatura i els integrants.
Si puc no dubtis que assistirem

Anònim ha dit...

Si eres membre del col·lectiu del Bloc d'Alaquàs, se't convocarà a la citada reunió per les vies habituals. Si eres simpatitzant faries bé de contactar amb algun membre del partit al poble, així seria més fàcil convidar-te a la reunió. No sé si és la millor manera tal com ho demanes ací al blog de Vicent de manera anònima, tot i que el debat que proposes és molt interessant.

Salutacions

Anònim ha dit...

Fa poc temps que visc a Alaquàs, no conec a ningú i no hi ha seu del bloc on anar.
Que vols que et digui, si no publiques el lloc de la reunió és difícil d'assistir.

Vicent Forment ha dit...

Envian´s un correu amb les teues dades a blocalaquas@gmail.com i et mantindrem informat de totes les nostres activitats, per a que pugues participar.