22 de desembre 2006

EL LLIBRE VERD

Ahir vaig tindre el plaer de compartir taula amb Diego Gómez, en la presentació del Llibre Verd del territori valencià, editat per Federació Escola Valenciana

El Llibre Verd es un treball acadèmic que aporta proves indiscutibles de l'alarmant situació valenciana, i que situa el País Valencià com a paradigma de la societat insostenible del segle XXI. Com ha explicat Carme Miquel, coordinadora del IV Congrés “ tant les persones que es dediquen a l’educació com la ciutadania en general, necessitem un coneixement i unes reflexions profundes sobre la situació actual del nostre País. És evident que els canvis que constantment s’estan produint són desmesurats i afecten de manera molt important la salut del medi ambient valencià i la sostenibilitat. Aquest llibre serà eina fonamental per ser-ne conscients, i per entendre el significat essencial del mot sostenible: ser responsables no només del nostre benestar sinó també del benestar de les generacions del futur, i per aconseguir-ho és necessari que l’irrenunciable progrés humà, és faça sense degradar el medi ambient”.

El president d’Escola Valenciana començà l’acte amb el poema de Marc Granell l’Arbre Vell. Tot seguit continuà “exigint un canvi radical de fets de la Conselleria de Territori i Vivenda, donat que de moment el conseller González Pons segueix la mateixa línia de destrucció de territori que el seu predecessor, i com ja hem dit és impossible educar en la sostenibilitat si els polítics continuen fent-nos malbé el medi ambient”. Gómez finalizà la seua intervenció fent referència al pròleg del llibre: “El territori valencià és la nostra llar petita, on tots els éssers que hi vi vivim també ens interrelacionem, alhora que mantenim la interdependència amb els éssers de la resta del món. De la riquesa i diversitat biològica depèn en bona mesura el nostre futur”.

Des del Bloc d'Alaquàs anunciarem que tindrèm en compte aquest Llibre Verd i les seus conclusions a l’hora de redactar el programa electoral municipal per a les properes eleccions del maig del 2007.