20 de desembre 2006

PRESSUPOST PARTICIPATIU

Des de l'inici de l'etapa democràtica, els ajuntaments s'han fet més presidencialistes, menys participatius. Personalment aposte per una democracia més participativa, per uns ajuntaments oberts on es tinga en compte els interessos i les opinions de totes les persones.

Desde el BLOC entenem que el municipi és un espai particularment apropiat per a l'aplicació de propostes de participació directa dels ciutadans i ciutadanes en la democratització, la descentralització i la planificació de la gestió pública.

La participació de la ciutadania no pot quedar relegada a l'acció de votar una vegada cada quatre anys, com demostra el PSOE local. L'administració municipal té la responsabilitat de promoure la participació ciutadana i l'associacionisme. Una participació que , haurà de ser efectiva en els diferents àmbits d'actuació, territorial i sectorial, de l'administració.
I és que la presència d'un associacionisme potent i d'uns moviments socials consolidats són la garantia per a l'existència d'una vertadera democràcia participativa.

Com segurament ja sabràs, el Plè de l’Ajuntament aprovarà a finals d’any, el pressupost municipal per al 2007. Els homens i les dones del BLOC som partidaris de la elaboració d'uns pressupostos municipals participatius. Per tal d'establir i concretar les inversions del pressupost municipal, tal com està fent-se, des de fa anys i amb èxit, en altres països com ara Suïssa o Alemanya., i a varies ciutats de l'Estat espanyol.

Des del Bloc d'Alaquàs iniciarem el mes pasat una campanya reclamant la posada en marxa dels pressupostos participatius al nostre poble, són ja varies les propostes que veins i veines ens han fet aplegar, per presentar-les a l'Ajuntament de cara a la confecció del pressupost municipal de 2007. Els pròxims dies presentarem a l'Ajuntament totes aquestes propostes al costat de les que hem preparat des del Bloc, amb la intenció de millorar el pressupost municipal de l'any 2007.

Pots enviar-nos les teues propostes per al pressupost municipal de 2007, al correu electrònic alaquas@bloc.ws i també per correu postal a la nostra seu local situada al carrer Major, 16-baix.