29 de gener 2007

LA GARROFETA

La Festa de la Garrofeta naix en honor a Sant Antoni Abad, patró dels animals. La seua festivitat té lloc el 17 de gener i és seguida per multitud de persones. Els actes que es realitzen eixe dia consisteixen en una missa per als fidels i a continuació, eixida al carrer per beneir un per un els animals que han acudit per a aquest fi. Cal dir que els propietaris dels animals reben un present de la clavaria que organitza l'esdeveniment, el qual consisteix en una xicoteta bossa amb llepolies, un panet beneït, una garrofa i una estampa o medalleta amb la imatge del sant. Són molts els pobles seguidors d'aquesta tradició i, per això, Alaquàs celebra la festivitat el darrer diumenge de gener, participant en un circuit format per diversos pobles de la comarca.

Al nostre poble aquesta festa es de les mes tradicionals i participatives i va tindre lloc ahir diumenge al carrer de Miguel Hernàndez, resulta curiòs que enguany l'Ajuntament no s'haja fet resò d'aquesta festa, tan tradicional al nostre poble i no trovem cap resenya a la plana web municipal, com si a fet any rere any. Serà perque un dels clavaris de Sant Antoni, es el candidat del PP a l'alcaldia?

2 comentaris:

Vicent Forment ha dit...

Després d'escriure aquest article, a apareut a la plana web municipal, la notìcia de la festa de la Garrofeta, segur que tot es casualitat.

Anònim ha dit...

Segur...
Endavant!!