05 de gener 2007

TRES EDIFICIS AMB TRES HISTÒRIES

Hui en la premsa valenciana, són protagonistes tres edificis del nostre poble, el Castell, el Convent i l’ Alqueria d'Alós, encara que cadascun d'ells per motius molt distints.


D'una banda ens informen que dins del procés de restauració del Castell, ja s'ha eliminat la immensa lona que el cobria i que pel que sembla les obres avancen a bon ritme, segurament tindrà alguna cosa que veure per a aquest bon ritme de les obres que s'estiga treballant, dissabtes, diumenges, nits i festes de guardar, a pesar de les queixes dels veïns que han de suportar el soroll de les obres fins i tot mentre intenten descansar en el seu llit per les nits. Tots estem esperant, poder entrar en l'edifici per a veure si encara es sembla al que tots recordem i sentim com a propi, o si la intervenció ha estat tan dràstica que ja no el coneixem.

El segon edifici protagonista del dia , és l'antic Convent dels Mínims de Sant Francesc de Paula, propietat municipal des de 1992, després d'un conveni urbanístic entre l'Ajuntament i les Oblates, antigues propietàries. Actualment l'edifici es troba tancat i apuntalat pel mal estat del mateix, encara que resulta curiós observar com habitualment entren en ell treballadors de l'ajuntament, policia, conserges, personal de neteja…, ja que en ell encara es troben diferents instal·lacions municipals, magatzem de neteja i material d'oficina o dipòsit de gossos entre altres, mentre espera que el Sr. Alcalde inicie la tanta vegades anunciada promesa electoral mai complida de realitzar la segona fase del Centre Cultural del Olivar.

L'últim edifici protagonista del dia és l'Antiga Alquería d’Alós, recentment rehabilitada i convertida en Escola infantil, per a xiquets i xiquetes de fins a 3 anys. El curiós d'aquest edifici, és que un no recorda ja les vegades que l'ajuntament ha anunciat la finalització d'aquestes obres, a mi em ve pel cap que aquesta és la tercera vegada. Però l'escolaeta segueix tancada i els xiquets de menys de tres anys que no poden o no volen pagar una escoleta privada, segueixen sense tenir una plaça pública en el nostre poble. A que estan esperant des de l'Ajuntament per a iniciar les classes?, o no està finalitzada i segueixen venent fum o estan esperant a obrir-la a que s'acosten les eleccions, perquè els pares i mares dels alumnes els agraïsquen la plaça en forma de vots.