02 de gener 2007

EL CASTELL, L'EDUCACIÓ D'ADULTS I UN SENYOR DE CONCA


En el passat ple de pressupostos el Sr. Alcalde, ens va dedicar als homes i dones del Bloc d'Alaquàs, una sèrie de crítiques sobre les nostres últimes actuacions, entre elles va fer referència al repartiment de la carta en la qual expliquem la nostra postura sobre la reforma de Blasco Ibáñez o als cartells que hem penjat criticant el grau d'endeutament del nostre ajuntament.


Però sense dubte la frase que més m'ha cridat l'atenció és la que va pronunciar, criticant la nostra oposició a la ubicació de l'Escola Permanent d'Adults en el Castell, afirmant que “alguns” estem en contra d'aquesta ubicació, perquè la majoria dels alumnes són de Conca. Aquest tipus d'afirmacions no és nova per al Sr. Alcalde i s'emmarca dins de la seua obsessió per la immigració del nostre poble, reobrint velles ferides i alçant fronteres que moltes persones ja fa temps que hem superat.


Davant aquest tipus d'afirmacions un es pregunta: Té algun problema el Sr. Alcalde amb els nascuts a Conca? Creu el Sr. Alcalde que des del Bloc fem diferències pel lloc d'origen dels nostres veïns? A l'inscriure's en la EPA, el professorat divideix les aules segons la procedència dels alumnes?


Des del Bloc hem manifestat reiteradament la nostra oposició a que la EPA s'instal·le en el Castell i no pel lloc d'origen dels seus alumnes, ja que aquest afortunadament és ampli i plural encara que li pese el Sr. Alcalde, sinó perquè creiem que no té sentit adaptar les andanes del Castell amb totes les infraestructures necessàries per a la EPA quan l'institut ja té aules, saló d'actes, gimnàs, biblioteca i cafeteria per a donar cobertura als 650 alumnes que acudeixen a aquest servei per a adults. Al mateix temps li hem demanat que valore “seriosament” si la presència diària de 600 alumnes, més els que generen la resta d'activitats és la millor forma d'assegurar la conservació del principal edifici del nostre poble.