06 de maig 2007

INTERVENCIÓ A L'ACTE DE PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA
Bona nit a totes i a tots i gràcies per acompanyar-nos en este acte de presentació de la nostra candidatura a l'ajuntament d'Alaquàs i compartir amb nosaltres este moment important per als hòmens i les dones del Bloc-Verds d'Alaquàs.

Gràcies també a Enric Morera, secretari general del Bloc, que serà a partir del pròxim 27 de maig diputat a les Corts Valencianes, dins de la coalició Compromís pel país valencià, gràcies també als diferents candidats del Bloc a les alcaldies de pobles de la nostra comarca per acompanyar-nos en este acte.

Estem hui ací per presentar els hòmens i les dones d'Alaquàs que conformen la nostra candidatura municipal. Un grup de persones que combina a la perfecció experiència i joventut i que representen a amples sectors de la societat d'Alaquàs.

En la candidatura que hui vos presentem i que tinc l’honor d’encapçalar m’acompanyen en els primers llocs de la llista

Mati Alós
Gerent d’una cooperativa prestadora de serveis integrals per a menors, ex-regidora per UPV de l’ajuntament d’Alaquàs, col·laboradora de l’àrea d’economia de la Parròquia de l’Assumpció, membre dels moros i cristians perolers d’Alaquàs des de la seua fundació i sòcia de l’Ateneu Cultural i Esportiu.

Mario Garcia
Pare de dos fills, enginyer i gerent d’una empresa de tecnologia. Secretari comarcal del Bloc a l’Horta sud els darrers 4 anys i ex-president de l’AMPA del Col·legi Bonavista.

Consol Barberà
Mare de tres fills, tècnica d’acció social de l’ajuntament d’Alaquàs des de 1996, llicenciada en psicologia i pedagogia, membre de l’associació Tirant lo blanc.

Xavier Alfonso.
Agent comercial del sector d'arts gràfiques. Pare de 2 xiquets. Secretari d’activitats del Bloc d’Alaquàs. Ha sigut membre de la falla Mare de Déu de l'Olivar i de la filà el Penó. I actualment és membre del col·lectiu de tabals i dolçaines Arreu.

Este és, en definitiva, un grup de gent que treballa dia a dia des de diferents associacions i col·lectius d'Alaquàs pels problemes que ens afecten a tots els que vivim en este poble, un grup d’hòmens i dones al qual vull donar-li les gràcies, tant als que han estat treballant dia a dia els darrers 4 anys, com als que han volgut donar-nos el seu suport formant part d’esta candidatura, per la seua implicació en este projecte col·lectiu del Bloc-Verds d’Alaquàs i per les seues ganes per treballar per Alaquàs.

Però no vos hem convidat hui a este acte per a parlar-vos només de persones, sinó que volem explicar-vos també quines són les principals propostes del Bloc-Verds per al nostre poble

Són moltes les coses que queden per fer, per convertir Alaquàs en el poble que totes i tots volem, i per a aconseguir-ho els hòmens i les dones del Bloc d'Alaquàs ho volem fer des d’una convicció profundament democràtica, amb un projecte perfectament perfilat de ciutat emprenedora, habitable i participativa.

I ho volem fer des de la convicció que nosaltres encarnem una altra forma de fer les coses, des del treball, la innovació i la il·lusió per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, com han demostrat els mes de 250 regidors i regidores del Bloc al llarg del País.

I ho farem sense renunciar al consens i al diàleg, on siga i amb qui siga, per solucionar, un a un, els problemes quotidians d’Alaquàs, que és el que realment importa i el que realment la ciutadania reclama, però ho farem sense hipotecar el nostre vot, un vot que no servirà per assegurar la majoria absoluta a cap partit dels que es presenten a estes eleccions.

Fa unes setmanes quant estàvem tancant el nostre programa electoral, després de reunir-nos amb prop d’un centenar de persones, m’imaginava una Alaquàs més amable amb la seua gent, una Alaquàs en la què les decisions no eren d’una persona sinó que eren fruit del debat i del consens, una Alaquàs en la que no es malbarataven els diners públics amb milionàries campanyes de publicitat i inauguracions faraòniques, m’imaginava una Alaquàs en la què es respectava a la minoria i en la que cap veí tenia por de manifestar la seua posició contrària a una decisió municipal.

Amb la intenció de fer que esta Alaquàs siga l’Alaquàs real i no sols una imaginació, llancem als veïns i veïnes d'Alaquàs noves propostes per a millorar el nostre poble, la transformació i l'avanç d'Alaquàs ha de ser permanent, volem ser més ambiciosos per a Alaquàs, volem més per al nostre poble i esta és realment la proposta que hui volem explicar.

Volem fer possible la creació del registre municipal de vivendes desocupades per tal de potenciar la seua ocupació, tant amb ajudes públiques per a la seua rehabilitació, com amb la creació d’una bossa municipal de vivendes en lloguer, generant oportunitats per a que els jovens puguen accedir a la seua primera vivenda sense haver d’esperar a sortejos dirigits i a falses promeses, justet abans d’unes eleccions municipals

Volem crear la tercera albereda, que separe les zones industrials de les residencials, en el carrer del Cid i la Puríssima, convertir els vivers forestals d’ICONA en un nou espai verd d’ús de la gent amb més 100.000 metres, volem finalitzar el de parc del Dijous fomentant que es conserven xicotetes explotacions d'horta.....en definitiva, volem més espais verds per a Alaquàs, espais verds amb un bon estat de manteniment i amb uns jocs infantils segurs per als més menuts.

Volem millorar els nostres carrers i places: convertir en una avinguda accessible amb més espais per a les persones, l' Avinguda País Valencià, i reurbanitzar la plaça del Santíssim, la plaça dels Ollers, la plaça de Sant Roc i la plaça d'Espanya. I volem fer-lo resolvent els problemes que la presència del cotxe genera, construint parkings soterrats, baix d’alguns dels actuals parcs, el primer al costat del Mercat municipal (per a resoldre també el problema del mercat ambulant) i finalitzant la reforma del Mercat amb la construcció del Centre Cívic del mercat

I volem apostar per més polítiques socials, amb la creació d’un nou Centre Municipal de serveis socials a l’actual magatzem municipal de Camí Vell de Torrent (dotant-lo d’un nou centre per a la gent gran); Ampliarem la xarxa d’escoletes infantils de 0-3 anys creant la primera de les noves escoletes, prop del polígon industrial perquè esta, a més d'una experiència educativa, servisca per a millorar les oportunitats d'inserció en el mercat laboral de les dones; Crearem l’Oficina del nou vingut, que actue com a finestreta única per a les persones nou vingudes; I paralitzarem l’actual projecte de privatització de les instal·lacions esportives municipals amb la creació de més espais esportius directament per l’Ajuntament sense adjudicar la gestió a cap empresa privada (com vol fer l’actual alcalde) copiant les polítiques realitzades pel pp a les residències per a majors o l’hospital de la ribera.

Volem apostar pel comerç del nostre poble afavorint la renovació dels establiments comercials, eximint-los de la llicència d’obres quan renoven i milloren el seu comerç, així com volem invertir en els polígons industrials per a millorar les infrastructures, la senyalització i la intercomunicació dels polígons, a més d’unificar la seua denominació.

Volem apostar per la cultura i per l'educació, creant el Centre Municipal d’Arts i Oficis i completant la segona fase del Centre Cultural de l’Olivar. Recuperarem l’espai que va a ocupar l'educació per a adults al Castell, traslladant-la a un nou centre més adequat, afavorint així el manteniment i la conservació de l’edifici més emblemàtic de la ciutat.

I volem posar l'energia i els mitjans necessaris, per a exigir i acordar amb altres administracions, solucions perquè es construïsca el Centre d'Especialitats i es milloren les actuals dotacions del Centre de Salut; I per a reforçar el transport públic, a nivell local creant una xarxa d’autobusos pròpia; i a nivell comarcal instant a la Generalitat la comunicació d’Alaquàs, per mitjà de línia de metro, amb la Ciutat de València i la resta de pobles de la comarca.

Els hòmens i les dones del Bloc-Verds som conscients que hui en dia ja no és creïble la proposta de solucions miraculoses. Dir que un partit té la solució única a un o altre problema és demagògic i populista. No ens calen salvapàtries, sinó canvis en la forma de gestionar.

Ja estem farts que uns quants, s’aprofiten de la majoria absoluta per poder fer i desfer sense comptar amb la gent fins al cap de quatre anys, quan moltes coses ja s’han oblidat o quan la potència econòmica i mediàtica d’unes institucions, que haurien de ser plurals, però que no ho són, manipulen el vot col·lectiu amb uns mètodes que tots creiem oblidats.

El nostre objectiu principal és aprofundir en la democràcia local, més enllà de la participació electoral cada quatre anys. Volem fer arribar la política a la gent, transformar la passivitat en participació i generar una nova dinàmica, ja que el govern del municipi és cosa de tots i de totes, i amb el diàleg obert es reforcen les institucions i es revitalitza la mateixa societat.

Cal construir el futur d’una altra manera, aplicant una altra metodologia. Proposem substituir l’autoritarisme de la majoria absoluta per un altre model: la deliberació contínua entre administració i administrat, amb l’aprofundiment de la participació ciutadana. Participació a la qual cal dotar de mecanismes no només consultius, sinó autènticament deliberatius i copartíceps en la gestió i la presa de decisions municipals.

Per a la gent del Bloc-Verds un dels dèficits més evidents de l'actual gestió municipal és la manca de participació dels ciutadans i ciutadanes en els afers públics, la por a la ciutadania, i la manipulació propagandística. Estos trets han de ser substituïts, ja que en l'actualitat són obstacles a una vida democràtica integral i són la mostra evident de l'esgotament d'un model basat en el malbaratament dels recursos econòmics, el culte a la persona i l'electoralisme. volem que les coses siguen diferents, des d'ací i des d'ara mateix.

La gent del Bloc-Verds compta amb tu per a fer possible aquest canvi.