20 de desembre 2007

IMPROVISACIÓ


Anit al tornar del treball vaig trobar en la bústia de casa un nou butlletí del PSOE local, en el que denuncien el lamentable estat de la sanitat valenciana en general i la situació de la sanitat pública en el nostre poble en particular, gràcies a la manca d’inversió de la Generalitat.

Al veure a l'esmentat butlletí, la proposta del Govern municipal socialista de cedir a la Generalitat la meitat del Mercat Municipal, per a instal·lar un nou centre de salut al nostre poble, no vaig poder evitar recordar la sèrie d'Antena 3 “El Síndrome de Ulises”, basada en les històries d'un grup de metges d'un barri de les afores de Madrid, que treballen en un Centre de Salut situat provisionalment en un antic Mercat Municipal davant la manca d'inversió en un nou centre.

M'imagine la reunió del grup municipal socialista, tractant el tema de la necessitat d'espai per a situar el nou Centre de Salut.

Alcalde: “Hem de preparar una moció per exigir a la Generalitat la construcció d'un nou Centre de Salut.”

Regidora A: “Jo cride al partit i que ens envien una proposta de moció pegant-li canya al PP”

Regidor B:”Però en la moció hauríem de dir en quin solar volem que construïsquen el Centre de Salut”

Alcalde: “Solar?, però si els hem venut tots per a poder quadrar el pressupost de’l any 2006.”

Regidor B:” Ara que pense per que no fem com els de la sèrie d'Antena3 i fiquem el Centre de Salut en el mercat?”

Regidora A: “Però si en el mercat hem dit que anem a fer un centre cultural i jo ja tinc tancada una programació molt bonica d'arts plàstiques en eixes instal·lacions”

Alcalde: “No es parla mes, el Centre de Salut en el mercat i ja està”

Estic convençut que aquesta conversa imaginària no deu estar molt allunyada de la realitat, però del que mes convençut estic és de que el nostre govern municipal, demostra día a día la falta d'un projecte global i a llarg termini per al nostre poble, són ja moltes les ocasions en les quals de hui per a demà ens sorprenen amb idees brillants i on anava un carrer artesanal ara va una residència per a discapacitats, on anaven a construir un centre cultural ara va i resulta que van a ficar un ambulatori.....

Esperem a la següent gran idea.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Mare de deu dels desamparats!! tampoc vols que tingam altre centre de salut???, mira jo el que no vull és espera mes de 15 díes per a que me donen una cita. I de totes formes estic molt pero que molt convençuda que la Generalitat no fara un centre ni en el mercat ni en cap altra puesto. T'he de recordar que tenen un solar per a un centre d'especialitats i encara estem esperant!! I altra cosa ...TE PAREIX MAL QUE LI DONEN CANYA al PP???

Vicent Forment ha dit...

Jo tambè estic convençut de que la Generalitat no farà ni el centre d'especialitats ni el de salut, les seues polítiques prioritàries no son eixes.

Respecte a que estic en contra del segon centre de salut, es una afirmació gratuita que fas, en cap moment he dit que estiga en contra, tan sols estic en contra de la falta de planificació i de les decisions sense pensar i sense planificar a llarg plaç de l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

mira que vos tinc poca simpatia, pero lo que dius en este post te molt de trellat

Anònim ha dit...

fa temps que no vaig a l'ambulatori, pero tinc por de caure mal este hivern. Per lo que conten les cues son tremendes. Quina vergonya

Anònim ha dit...

Ja ja ja. Que bueno, pero qué bueno este post. Me imagino la conversación aunque no a los concejales ya que no los conozco tan bien como para identificarlos.

Yo añadiría una cosa. Antes del último comentario del alcalde, vuelve a hablar el "regidor B" y dice.

"Pero eso no nos traerá problemas? Llevamos años engañando a las asociaciones diciéndoles que íbamos a construir el centro cultural pero si ahora proponemos el mercado para el centro médico ya se nos va a ver el plumero demasiado. Los de la asociación andaluza no tienen un pelo de tontos."

Y el alcalde contesta: "Ya lo sé pero todos sabíamos que ese centro no se iba a construir nunca. Y aunque los directivos se quejen, la mayoría de los andaluces de este pueblo votan al PSOE. Así que no se hable más..."

Anònim ha dit...

Si fora una cosa provisional, no m'importaria tindre el nou centre de salut al mercat. Però tots sabem que si donen eixe local i tenim la sort que la conselleria ho fa, mai més es farà en un altre lloc, es a dir, es quedarà allà per a sempre.

I jo pensava que la idea de reformar el mercat fa uns anys i gastar-se una millonada era perquè desprès s'anava a fomentar l'activitat amb un centre social al costat amb moltes activitats i amb un aparcament soterrat.

Si al final no fan el centre social perquè passa a ser un centre de salut, almenys que facn l'aparcament soterrat.

Anònim ha dit...

Está bien que nos hagan otro centro de salud porque el único que hay da un servicio pésimo. Pero creo que se pueden buscar otras ubicaciones.

Anònim ha dit...

Dandy, te calificas con tu comentario.