16 de maig 2008

TOTS ELS ANYS AMB LA MATEIXA

Ahir 15 de maig tal i com preveu l’“ORDENANZA MUNICIPAL RELATIVA A LA OCUPACION DE TERRENOS DE USO PUBLICO PARA LA INSTALACION DE MESAS Y SILLAS” aprovada per l’Ajuntament el 18 de Febrer de 2004, començava la temporada, per ocupar la via pública amb les tradicionals terrassetes d’estiu, amb les que la majoria dels nostres hostalers locals aconseguixen millorar un poc els seus ingressos anuals donant allò que mols veïns i veïnes reclamen, que no és altra cosa que poder sopar, fer-se una “picaeta” o un gelat aprofitant la bonança de l’oratge al nostre poble, en estes dates.

La mencionada ordenança al seu “ARTICULO 5º” regula que “En principio pueden instalarse las mesas en la totalidad de la anchura de la fachada del establecimiento, si otras circunstancias (paso de peatones, paradas de autobuses,salidas de emergencia, etc) no lo impiden.” i que No se podrán instalar las mesas fuera de la línea de fachada del establecimiento y en la parte que afecta a la acera, a no ser que los propietarios de los establecimientos colindantes dieran su autorización expresa, que deberá aportarse por el interesado en el expediente que se tramite al efecto, dejando en todo caso expedito el acceso a las vivienda y locales comerciales”, però tots els anys a partir d’estes dates cada vegada que entre en els bars o cafeteries als que habitualment vaig o em topete pel carrer amb algun propietari d’un establiment hostaler del poble, trobe la mateixa critica:

“Enguany la Regidora m’ha donat la meitat de metres dels que havia demanat (i pagat anticipadament)”, “ m’han donat 10 metres menys dels que necessite”, “ no tinc ni tota la meua façana per a poder ficar les taules”, “ este estiu no tinc lloc ni per als meus clients habituals”.......

I el més curiós de tot és que la majoria dels establiments que any rere any veuen retallats els metres de via pública que poden ocupar estan a carrers i places peatonals, que no ocupen llocs d’aparcament amb les seues terrasses, mentre que aquells que fiquen les taules i cadires ocupant places d’estacionament tenen mols menys problemes.

Des d’ací li demane a la Sr Regidora d’Urbanisme que complixca l’Ordenança i que deixe treballar i guanyar-se el jornal als treballadors de l’hostaleria al nostre poble, serè el primer en aplaudir-li quan siga inflexible amb aquells que no cumplixquen el seu horari i molesten als veïns, però deixe treballar als bons professionals.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Primer va ser el magnífic PGOU i ara... Què fort em sembla!
Ells si que guanyen, si!
Regidora, dimissió!

Anònim ha dit...

El nou PGOU és magnific.

Anònim ha dit...

una pregunta concreta: perquè si "en principi" poden ocupar tota la seua façana, la regidoria concedeix només una part? com es justifica açò?

Anònim ha dit...

El govern ja va dir una vegada que la seua intenció es anar limitant cada vegada més la instalació de terraces i aludia al sorolls que genera als veïns, etc. I jo em pregunte si eixe és el model de poble que volem la majoria. Jo vull anar a comprar a Alaquàs i sopar al carrer a Alaquàs. No vull haver d'anar a València a sopar perquè ací cada vegada és més difícil aconseguir un lloc. Som un poble viu, mediterrani, i la tradició de colocar taules i cadires al carrer pels bars i restaurants no és ni més ni menys que recuperar els sopars a la fresca de les cases particulars d'altres temps. Hem de tindre en conte que un dels elements que manté viu el poble és el comerç i, per extensió, els establiments de venda i serveis al casc urbà. Ells son desprès els que col.laboren amb els colectius per a fer festa i activitats.

Anònim ha dit...

el que no puga dormir que es fota

Anònim ha dit...

Referent al PGOU, puc entendre que no tota la corporació haja mirat els documents abans d'aprovar-los. Pero, la regidora de Urbanismo tampoc els va llegir?

Anònim ha dit...

Vols dir que l'últim PGOU mereix realitzar-se al castell just en l'aniversari de la seua recuperació "per al poble", amb ramells de roses roges damunt les taules i fotografies com si fora un casament, perquè, segons ens quedà ben clar (ho repetiren prou vegades com per recordar-ho)seria l'últim PGOU del poble,i... no es mereix que tots i cadascú dels que conformen el govern municipal se'l llisca?

Vols dir que a més d'eixir a la foto no deurien d'haver fet alguna cosa més? com per exemple, llegir-se el PGOU?

no ho entenc

Anònim ha dit...

Els d'alaquasparla els han tret els colors als del Psoe amb el nou PGOU. Supose que tampoc els haurà importat.

Anònim ha dit...

No leen PGOUS, no escuchan la radio. A nuestros dirigentes les falta información, a nuestro pueblo tambien.

Volem Radio Alaquas.

Anònim ha dit...

Com no sabia on ficar aquest comentari ho vaig a dir en aquest apartat i espere que ho fiqueu en algú puesto. El proper divendres hi ha un sopar per a recaptar fons per a projectes del tercer mon a a les 21:30 en el Clara Campo Amor. Crec que desde els diferents blogs podrien fer força per a que la gent vaja.
Es una forma molt bona d'implicar-se i fer una xicoteta contribució. NO vos pareix???

Anònim ha dit...

Me parece increible, estas medidas ponen en grave riesgo la convivencia, y lo que es más importante, la identidad de un pueblo vivo, que es lo que todos queremos.

Alaquàs no es un pueblo dormitorio, ni queremos que lo sea. Quiero salir a la calle y ver:

- La típica señora mayor con la sillita de madera en la calle a la fresca charlando con la vecina (en la zona de la calle benlliure y el barrio el carmen todavía existe esta constumbre en verano). También les prohibirán estar en la calle por molestar.

- Que la gente conviva y disfrute de los parques (aunque el interés del ayuntamiento por conservarlos es nulo). Me puedo esperar cualquier cosa, igual se les pasa por la cabeza cerrarlos a las 8 de la tarde para no molestar.

- Que te puedas ir a tomar unas tapitas a un bar por la noche sin problemas.

QUIERO UN PUEBLO VIVO.

La culpa de todo lo que está pasando no es del ayuntamiento, ni tan siquiera del alcalde o la concejalía de urbanismo. No. Ser consecuentes todos aquellos que les habéis votado, y nos habéis perjudicado al resto. El pueblo tiene lo que se merece.

Con todos los errores cometidos en la anterior legislatura es para que se hubiera pedido la mayoría absoluta, con lo cual, aquel que voto al PSOE ahora que se aguante con temas como (la subida del IBI, el PGOU, la desaparación de la casita blanca, las restringciones con las terrazas de verano, las barreras arquitectónicas, el mal estado de la avda. faraónica y el pésimo estado de la "nueva" calzada de la calle Mayor, la subida de sueldos del alcalde y los concejales con cartera, la no dedicación del alcalde por Alaquàs, la sobervia de un gobierno con mayoría absoluta...

Fdo: Yo no me conformo.

Anònim ha dit...

No ho entenc, l'altre dia vaig vore un bar al que li havien donat més espai del que li corresponia per la seua façana i a altres els fan la mà... NO HO ENTENC.

El bar en qüestió està a una plaça que hi ha prop del mercat i pense que abans es deia Los hermanos.