10 de juny 2008

FERNANBUS


Gracies a ADIF i al Ministeri de Foment, m’he convertit en un nou client de FERNANBUS per al meu trajecte diari d’anada i tornada, d’Alaquàs a València. La veritat és que després de l’experiència d’ahir vaig estar a punt d’entendre a aquells que opten pel transport privat per al seus desplaçaments diaris. El trajecte de menys de 10 kilòmetres es va convertir en un viatge d’una hora i mitja de 08: 00 a 09: 30.


Al “poc comercial” temps del viatge, cal sumar que pràcticament teníem que anar amb paraigües dins de l’autobus per a no banyar-nos amb l’aigua que queia pels diferents clavills del sostre de l’autobús o de les portes que s’obrien una vegada si i dos no, el que provocava que una vegada en la parada la gent haguera d'anar corrent per a poder baixar per les altres portes, per no parlar del insofrible “fil musical” que ens regalà una dona amb els seus constants crits.


L'aposta pels transports públics només la guanyarem quan siguen més ràpids, més econòmics i més còmodes que el vehicle particular. I si cal restringir amb duresa àrees de la ciutat al trànsit particular i tindre tolerància 0 amb la doble fila, caldrà fer-ho. Amb valentia. Està en joc la qualitat de vida i la viabilitat del sistema viari. Tot això només tindrà sentit si en paral·lel es potencia la utilització d'autobusos, carrils bici o el tramvia urbà, i s’aposta per un trasport pùblic de qualitat.

5 comentaris:

Dewi ha dit...

"Bienvenido" a los que tanto "disfrutamos" de la "eficacia" de Fernanbus, ya que ante la "proximidad" de la estación de tren de Aldaia es el único transporte público del que disponemos. Ojala algún día tenga que dejar de poner comillas, tengamos un decente transporte público en Alaquàs...

Anònim ha dit...

Tranquilo, cuando el petroleo se ponga a 300 dolares el barril, y la gasolina como minimo a 2e el litro usaremos más el transporte público, esté como esté.

Anònim ha dit...

http://www.panorama-actual.es/noticias/not262716.htm

Anònim ha dit...

Des que tinc cotxe no he tornat a agarrar l'autobus, ja vaig patir prou Fernanbus, quan volen anar apresa van pero quan volien parar minuts i minuts a una parada ho feien, he presenciat semi-motins i discusions amb el xofer pel temps parat en una parada.

Anònim ha dit...

De todas maneras la culpa la tiene la generalitat. No sé qué tiene alaquas de especial que no tiene derecho a un metro. Es vergonzoso.