20 de juny 2008

PGOU 2008: VERITATS A MITGES

Des que va iniciar el procés d'exposició pública del Pla General d'Alaquàs, per part de l'equip de govern s'està procedint a llançar una sèrie de consignes, sobre les grans bondats de l'esmentat pla, que no són mes que mitges veritats quan no mentides absolutes.

Tant en la informació transmesa a la premsa, com en l'exposició del Castell i en els tallers i conferències explicatives que s'estan realitzant, per part dels responsables municipals s'estan fent una sèrie d'afirmacions que com deia abans no s'ajusten a la realitat.

Contínuament afirmen que el nou Pla General suposarà:

L’ampliació de les instal·lacions esportives i recreatives del Terç i del Bovalar.
La consolidació de la zona del parc del Dijous.
La millora i ampliació de les dotacions públiques en el centre històric.
La millora i ampliació del Centre Cultural de l’Olivar.

Anem a pams:
El nou Pla General reduïx el sòl destinat a equipament esportiu pel PGOU de 1991, al transformar l’actual espai situat junt a la piscina, en sòl escolar per a ubicar el Col·legi Ciutat de Cremona. Respecte a les instal·lacions esportives del Terç, el Pla de 2008 no amplia ni un metre el sòl esportiu i el projecte de reforma no té rés a veure amb el nou pla general, prova d’això és que les obres del Terç ja van a iniciar i el nou pla general encara no està aprovat.

Respecte al Parc del Dijous, el nou Pla no amplia ni un pam el sòl destinat a zona verda continua siguent tota la bossa de terreny ubicat entre l’Albereda i la Ronda Est. El parc del Dijous és un projecte antic i que encara no ha estat executat pel govern municipal.

Pel que fa a la millora i ampliació de los dotacions públiques en el centre històric, el nou PGOU, tampoc contempla cap nou sòl destinat a dotació pública, respecte allò recollit al Pla especial de Protecció i Reforma Interior del Centre Històric d’Alaquàs, aprovat l’any 2001. Per tant la reforma de la Plaça del Santíssim no és cap projecte nou, és un altre projecte pendent des de fa 7 anys, com les reformes i millores de la resta de places del Centre Històric. Tampoc contempla cap nova ajuda per a la reavilitació d’edificis privats.

El pla tampoc significa cap novetat respecte al Centre Cultural de l’Olivar, tan sòls heu de repassar el programa electoral del PSOE de 1999 en el que ja ens prometien la segona fase del Centre Cultural de l’Olivar.

Podríem seguir amb molts altres exemples que el partit socialista està venent com a bondats i grans apostes de futur del nou Pla General, quan simplement són projectes pendents que no han estat capaços de ficar en marxa.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Porqué te empeñas en repetir que el parque del dijous no se ha hecho todavía?. Pásate por allí y lo verás, con sus paelleros y sus mesas y sus juegos infantiles

Barri La Puríssima ha dit...

Sens dubte, un gran treball el teu a l'hora de fer palesa dels paranys del nou PGOU. Tot i això, creiem que aquesta entrada et pot donar per fer un serial...t'animes? En saps més? De segur que sí i, per cert, felicitats pel teu treball.

Vicent Forment ha dit...

El parc del dijous una vegada realitzat, serà tota la bossa de terreny entre l'arbereda i la ronda, del camp de futbol fins a la redona de la quarta torre. Tan sols està executada una xicoteta part.

Anònim ha dit...

entonces, ¿lo que inaguraron qué es?

Vicent Forment ha dit...

El que inauguraren és una part del futur Parc del Dijous.