07 de juny 2010

L'HORA DE LES DECISIONS.

Només fa uns anys, la majoria de municipis, també el nostre, rebien gran part dels seus ingressos de la construcció, qüestió que hui ha quedat pràcticament exhaurida, amb el que això comporta per a l’equilibri pressupostari municipal , però tampoc podem oblidar la caiguda del pagament dels tributs per part d'una ciutadania, molt tocada en la seua situació econòmica.
A ningú se li pot escapar que els pressupostos municipals han tingut una situació complicada en els últims temps , que ha comportat una importat caiguda d'ingressos, qüestió que a més es veurà incrementada en el proper exercici, amb la impossibilitat d'accedir al crèdit. Per tant, determinades declaracions, formulades reiteradament pel portaveu socialista al plenari municipal del 27 de maig, “este Ajuntament encara te crèdit i els bancs ens presten diners” semblen alienes a una situació econòmica municipal complicada.

Davant del panorama exposat, seria bo que el govern municipal fora capaç de reflexionar objectivament, per damunt del propi interès polític-electoral, per trobar vies de solució a una dinàmica que haurà de comportar la presa de decisions complicades. Optar per continuar en una línia, a on els temes de liquiditat s'aparquen i no se'ls hi dona la importància que tenen, ens pot portar a una situació de retards en el compliment de les obligacions assumides, i en greus problemes de solvència.

No es pot ser inconscient i "no voler conèixer" com es troben els números de la casa gran, qüestió a la que sembla són aficionats alguns dels nostre dirigents, és necessari afrontar la problemàtica amb responsabilitat, encara que puga comportar determinats sacrificis de tot ordre.La gestió pública també s'ha de fonamentar en prendre les decisions que calguen en cada moment, obviant els plantejaments partidistes i sabent implementar unes estratègies que permeten superar els paranys que hui ens envolten; altres alternatives fruit de la incapacitat o la pròpia incompetència només ens portaran a una fallida econòmica que no ens podem permetre a cap preu.

La Sra.. Alcaldessa ens anuncià mesures per intentar pal•liar la delicada situació econòmica del nostre Ajuntament, esperem que siga prompte i que no es queden tan sols en un parell de decisions de titular de premsa com fins el moment.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vicent, felicidades por tu reflexión.