13 de juny 2010

NI EXTRAORDINARI NI URGENT.

El passat dijous 10 de juny, la Sr. Alcaldessa va convocar als 21 regidors i regidores a un plenari extraordinari i urgent, per tractar una Moció d'Alcaldia sobre “implementació de mesures per a la millora del finançament local, exigència de deute històric i altres extrems connexos.”

Una vegada aprovada la urgència del plenari, amb els vots a favor del PSOE i els vots en contra del PP, la Sr. Alcaldessa va argumentar la moció. A la seua argumentació, va manifestar que el plenari havia estat convocat, com a pas previ al plenari que en principi és celebrarà la pròxima setmana, en el que l’Ajuntament acordarà, les mesures d’àmbit local per combatre la delicada situació econòmica que afecta especialment al nostre Ajuntament. A la moció d’alcaldia és reclama a la Generalitat, entre altres coses, els 37 milions d’euros que segons els seus càlculs, el Govern Valencià deu als veïns i les veïnes d’Alaquàs, com a resultat de l’incompliment de l’acord de les Corts Valencianes de 1999 i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies de 2009 per crear un Fons de Cooperació Municipal que deuria aportar 70€ per habitant.

Crec que ningú pot estar en contra del fons de l’acord però respecte a la forma, hi ha moltes coses a dir:
· El plenari és convoca l’endemà de que Les Corts Valencianes aprovaren amb els vots a favor del PP i Compromís, l’abstenció d’EU i el vot en contra del PSOE, la llei de Llei de Règim Local Valencià.
· La moció presentada per la Sr. Alcaldessa, és idèntica a la presentada pel PSOE a la gran majoria d’Ajuntaments valencians, mocions que presenten els diferents grups socialistes tant si estan en el govern com en l’oposició.
· La Federació Espanyola de Municipis i Províncies està reclamant repetidament al Govern Central un nou model de finançament municipal, incloent la necessitat de corregir la "insuficient participació" en els ingressos generals de l'Estat (PIE), d'acord amb els principis de suficiència, eficiència i equitat. Sense que a la moció es fera cap referència al respecte, ni s’exigira al Govern Central cap deute amb els veïns i veïnes d’Alaquàs.

La Sr. Alcaldessa per tant va confondre el partit i la institució i ens va voler fer creure que una moció preparada, dins d’una campanya organitzada a Blanqueries, era una moció de l’Ajuntament pensant en els veïns i veïnes del nostre poble, quan en realitat ens trobàvem davant d’un plenari de campanya electoral socialista.

3 comentaris:

Pere el Cerimoniós ha dit...

Vicent, has vist la revista de SOM ALAQUÀS que ha arribat a les cases??? Des del Bloc podríeu fer una proposta per a que la revista s'anomenara SÓC ELVIRA. Redéu, apareix en pràcticament totes les fotos. Això no ho recorde jo ni a les millors èpoques de l'Alarte. Quina manera de fer-se publicitat... pagada per tots els alaquasers.

Anònim ha dit...

Després diuen de Canal 9, si tots fan el mateix.

Anònim ha dit...

JO SOC ELVIRA. JAJAJAJAJAJA