16 de juliol 2010

CALEN NOUS HORITZONS

Alaquàs està vivint una època de canvis profunds i en moltes dimensions. I afronta ara una etapa nova, amb una realitat molt diferent a la de fa tan sols 4 anys. Una realitat que hui, a més, s'ubica en una crisi econòmica global, però que s'expressa de forma local, amb impactes molt durs sobre les persones més vulnerables.

Els hòmens i les dones del Bloc d'Alaquàs tenim un bagatge de compromís amb Alaquàs i la seua gent. N'estem orgullosos, perquè reconeixem els nostres ideals en el que fem, i això ens dóna confiança i fortalesa per a continuar. Cal obrir ara nous horitzons. Activar totes les dimensions dels nostres somnis per Alaquàs. Hem estat i som la gent compromesa, hem de ser també la gent de les il•lusions i l'alegria. La que imagina per Alaquàs un futur millor i vol entrellaçar-lo amb les causes i les esperances de la gent que vol també una altra Alaquàs. Treballem intensament per convertir el BLOC en el referent polític de la majoria social progressista que vol avançar per camins nous, que compartix la necessitat de noves idees i noves formes de fer política al nostre poble.

Des del que representem, el valencianisme progressista diferent i modern, volem esdevindre el referent de la gent que treballa per millorar Alaquàs ; dels creadors culturals; dels moviments socials que exploren alternatives; dels i les jovens; dels treballadors/es que no es resignen ni a l'atur ni a la precarietat; de l'economia cooperativa i solidària. L'Alaquàs lluitadora i generosa. Esta Alaquàs ha de saber que el BLOC és el seu instrument per avançar en el camí de les causes justes; el camí que separa encara hui l'Alaquàs que tenim i la que somiem. El poble que estimem i ens agrada, però que el volem molt més humà i habitable.

Els pròxims mesos hem de lliurar la batalla de les emocions, les actituds i els valors. Ens cal teixir un marc emocional mobilitzador d'esperances, que ens permeta buidar el territori del desànim i repoblar el de les il•lusions. Hem d'afrontar el futur des d'actituds de rebel•lia i creativitat, forjant capacitats per traduir l'inconformisme en optimisme, en acció transformadora. I hem d'arrelar les nostres propostes en el terreny dels valors. Perquè sabem que a la política li cal, com mai, un procés d'enfortiment ètic. El nostre projecte consistix en situar la transformació d'Alaquàs al bell mig de la vida quotidiana. Una quotidianitat carregada de valors, d'alegria i de confiança.

Jo ja estic preparat, ara tan sols faltes tu.