25 de març 2011

TOTES I TOTS SOM ALAQUÀS.

Durant aquests anys de treball i militància política, m’he adonat que els valors de llibertat i igualtat depenen de la participació activa d'un electorat despert. Perquè el compromís individual és important perquè les coses canvien en política. Ja no és suficient preguntar-nos què pot fer l’Ajuntament per nosaltres, és també important preguntar-nos què podem fer nosaltres per nosaltres mateixos. Perquè el destí d'Alaquàs no serà escrit per a nosaltres, sinó per nosaltres, cal que JUNTS, com a poble, comencem este canvi.

SOC CONSCIENT de l'escepticisme generat per la classe política. Al cap i a la fi, cada quatre anys, els candidats de tots els partits formulem promeses similars i enguany no serà diferent. Tots oferim decàlegs i pronunciem discursos grandiloqüents. Però massa sovint, quan les eleccions s'han acabat, totes aquelles promeses desapareixen i donen pas als interessos particulars i les persones, novament, s'allunyen de la política, obligades a lluitar pel seu compte. Per això, des del Bloc-Verds d'Alaquàs volem canviar la manera de fer política. Vos proposem fer avançar el poble JUNTS, rescatar el significat de ciutadania, restaurar el sentit comú i l'ètica en el terreny polític.

El canvi no es produirà en la seu de cap partit polític. Es produeix en cadascú de nosaltres, treballant JUNTS per un present i un futur diferent, més just i equitatiu. Per això, el gran repte d'enguany és agafar el relleu polític i dur-lo molt més enllà, sense por del que pensen minories elitistes, amb una única fidelitat als ciutadans i ciutadanes del nostre poble. Necessitem una alternativa coratjosa, que des dels valors que compartim impulse reformes de fons, reformes innovadores.

Per això ha arribat l'hora de desfer-nos de l'escepticisme, de la por, del pessimisme polític. JUNTS hem de posar fi a l'estratègia política que ens ha exclòs, que ens ha dividit massa temps, amb la política del NO, i optar per una altra estratègia basada en la suma, en la construcció, una política més optimista, capaç de transferir il.lusió i idees. Aquells que disposen a dividir-nos, els venedors de la política negativa o aquells que creuen que en política tot val, els direm que no existeix una Alaquàs d'un color o un altre, ni una Alaquàs dividida entre bons i roïns; hi ha senzillament una sola Alaquàs, plural i diversa. Alguns polítics els agradarà simplificar les opcions polítiques, però n'hi ha que, com nosaltres, creiem en l'arc de Sant Martí, multicultural divers, units com a poble, això sí, perquè TOTES I TOTS SOM ALAQUÀS.

El nostre optimisme, però, no és cec. No pensem que la desocupació o la crisi econòmica desapareixerà perquè deixem de pensar en ella. Parlem de l'optimisme per desafiar els reptes i les dificultats, a encarar-los amb valentia, amb esforç i dedicació i, en el nostre cas, amb una ferma voluntat política de tirar endavant el nostre poble, prioritzant aquelles decisions que permetran superar els reptes que tenim al davant.

Ens queda molt treball per fer JUNTS. Més per fer per aquells treballadors i treballadores que estan perdent els seus llocs de treball; més per fer per aquells pares que  veuen com tots els dies els seus fills i filles van a un col·legi de barracons; més per fer per aquell jove que, malgrat el nivell, la voluntat i les idees innovadores, no veu possible el somni d'iniciar el seu propi negoci al seu poble; més per fer per aquella mare soltera que no sap com pagarà l’escoleta infantil del seu fill amb un sou que no aplega a  mileurista; més per fer per aquella jove que no pot gaudir d’un transport públic com cal per anar a la Universitat; més per fer per millorar el nivell de vida dels ciutadans i ciutadanes del nostre poble.

Partim de la ferma creença en el fet que el vot que deixem en una urna no és l'única eina política que tenim com a ciutadans. Siguen quins siguen els nostres orígens, independentment de si som Alaquasers des de fa més o menys temps, de si tenim o no dret a vot, som una sola Alaquàs i compartim un missatge comú: JUNTS tenim l'immens poder de canviar les coses. FEM-HO!