18 d’abril 2011

Discurs de l'acte de presentació de la candidatura municipal del Bloc-Els Verds d'Alaquàs

Molt Bona nit a totes i a tots i moltes gràcies als que heu fet possible que està nit donem a conèixer una candidatura fruit de l’acord al que hem aplegat el BLOC i ELS VERDS D’ALAQUÀS, una acord amb ALAQUÀS i la nostra GENT, que estem segurs continuarà molts anys.

També, moltes gràcies als companys del BLOC i DELS VERDS de la comarca que han vingut hui,i com no, a les meues companyes i companys del BLOC d’Alaquàs als quals els dec tant i amb qui tant confie, gràcies per estar ahí, amb mi SEMPRE. I gràcies clar, a tots vosaltres, alaquaser i alaquaseres per acompanyar-nos en una nit com la de hui, molt especial per a tots aquells que formem aquest projecte polític que és el BLOC- ELS VERDS D’ALAQUÀS i evidentment molt especial per a mi. Un projecte polític de poble que esperem i volem, siga també el vostre, des d’ara, des de hui mateix, un projecte i un compromís que no volem que acabe el pròxim 22 de maig, dia que evidentment esperem que ens doneu la vostra confiança, un projecte que volem que no tinga final.

Un projecte amb un clar objectiu, ser la vostra veu en l’Ajuntament. Un projecte, que volem que entre tots continue consolidant-se com la millor opció política pel nostre municipi, un projecte que volem que siga el de tots els alaquasers i alaquaseres, vinguen d’on vinguen i tinguen el nom que tinguen. Un projecte, en el que pense que la ciutadania pot dipositar una notable confiança, en una candidatura, en la qual confie plenament i amb la que continuarem consolidant-nos com una sòlida opció política en el nostre poble. Una candidatura de gent preparada, gent honesta i de gent que per damunt de tot estima Alaquàs i se sent molt orgullosa de ser alaquasera. Com ja he dit algunes vegades, la nostra intenció és gestionar d’una manera equitativa per a tots, afrontar els problemes, i invertir tota l’energia i tota la il•lusió en situar el nostre poble en el lloc que es mereix.


Una candidatura i un grup de gent que entenem i som perfectament conscients de la situació econòmica, social, mediambiental i política que esta patint Alaquàs i els seus ciutadans. Possiblement la pitjor situació de la historia si atenem al número de gent sense feina, que en aquests moments tenim, prop de 4000. Per això, este problema es converteix des de hui mateix en la primera i principal preocupació de les dones i homes que formem la candidatura del BLOC- ELS VERDS d’Alaquàs. Davant esta situació proposem a la societat d’Alaquàs treballar, tant pel present com pel futur, amb honestedat i transparència buscant solucions i alternatives per millorar esta situació.

És una realitat evident que les coses no van bé, travessem moments de necessitat i en aquest context creiem que no és tan important la ideologia sinó la voluntat de realitzar un canvi, recuperar la il•lusió del present per a construir un futur pròsper, i en açò principalment està basat el nostre projecte. Hem d'intentar tots junts reparar esta situació en la qual es troba Alaquàs, d'una manera activa, amb honradesa i gran esforç, sobretot pel respecte que es mereixen tots els nostres veïns.


La força del canvi està per vindre, per això volem donar oportunitats a totes i cadascuna de les organitzacions i grups del nostre poble, moltes de les quals esteu esta vesprada ací. Estes són les autèntiques eines de l'economia d'un municipi, les associacions, organitzacions, col•lectius, autònoms, empresaris, mestresses de casa, obrers, agricultors, estudiants, cal que tots vos sentiu identificatats i partíceps d’este projecte, proposant les idees i mesures mes oportunes en cadascun dels vostres àmbits,


I per fer tot això, a menys de 2 mesos per a les pròximes eleccions locals, vos necessitem, la gent del BLOC - ELS VERDS d’Alaquàs vos necessita i jo vos necessite. Et necessite a tu, que estàs orgullós del nostre poble, per a ser protagonista del nou full que cal que escriguem entre tots a partir del pròxim 22 de maig. Perquè tots fem falta perquè Alaquàs mire al futur amb optimisme i il•lusió. Perquè ALAQUÀS SOM TOTS.

Estem convençuts que ha arribat el moment del canvi. Que és hora del relleu. D'una altra forma de treballar en el govern local. Ara, ens toca eixir al carrer i convèncer a la gent que és possible, perquè amb responsabilitat i entre tots, podrem solucionar els problemes que ens preocupen.

Hem de treballar amb la major honestedat, claredat i honradesa, i sempre en defensa de l'interès públic, per a aconseguir una confiança i credibilitat que facen que Alaquàs siga un exemple en el que es fixe mes d'un Ajuntament.

El benestar i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes és el nostre principal interès. Per a aconseguir-ho posarem el nostre treball, la nostra il•lusió. Aconseguir-ho depèn de moltíssims factors començant per l'econòmic i acabant per la col•laboració que tots posem en aquesta obstinació. Per això, necessitem el vostre suport. No hi ha res decidit. A partir d'ara el nostre repte és convèncer que som una opció possible. Vos demane que feu un esforç, que parleu amb la vostra família, amics, veïns i companys de treball i els expliqueu que existix una opció per al canvi al nostre poble. Vos convoque a treballar per Alaquàs. Perquè el dia 22 de maig Guanyem tots.
En eixe sentit, m’agradaria que em féreu arribar les vostres propostes, les vostres idees, les vostres inquietuds, i fins i tot que s’implicareu més encara amb nosaltres, en aquest projecte polític que és el BLOC- ELS VERDS d’Alaquàs.

Un projecte que els meus companys han volgut que encapçale jo, però en el que tots som necessaris, des del primer fins a l’últim, tant els que formem part de la candidatura com tots aquells militants i simpatitzants que ens estan recolzant des de fora de la llista municipal. Un projecte que després d’uns anys en política he decidit tornar encapçalar perquè em trobe amb la força, la il•lusió i l’experiència necessàries per enfrontar-me a un repte polític apassionant: treballar per la felicitat de tots els dies.

Som una força emergent, som la proposta política més moderna i arrelada de les que es presenten. I som qui sumem cada dia més recolzaments d’aquelles persones que estan fartes dels uns i no es refien dels altres.

Estem cansats dels qui entenen la política com una baralla constant, com un joc de desqualificacions, de comparacions sobre qui la diu més grossa.

Volem recuperar l’esperit inicial amb què va néixer la política a l’antiga polis grega; amb l’objectiu de treballar pel bé comú.

Perquè la política representa, per damunt de tot, eixa vocació de servei.

Requereix diàleg, estima per la ciutat i les persones, capacitat d’escoltar, capacitat d’entendre i comprendre els problemes i sobretot les necessitats dels altres, i el compromís diari de fer el possible per millorar la vida de les persones.

I nosaltres sols no ho podrem fer, però ningú no podrà fer-ho sense nosaltres

En un moment en el que la gran majoria de governants, estan preocupats per entrar al llibre Guines dels records, amb els hospitals mes grans del mon, (als que li se cau part del sostre a les poques setmanes de la inauguració), o amb Aeroports Peatonals, en els que mai aterrarà un avió, vos puc assegurar que el meu objectiu és preocupar-me i ocupar-me de la política de les coses xicotetes, amb la vostra ajuda ens ocuparem de que Alaquàs funcione tots els dies.

És el moment de que comencen a canviar les formes de fer política al poble i al plenari. Es el moment de ficar la nostra mirada en la participació ciutadana en la pressa de decisions i de recuperar la voluntat de servei dels regidors i regidores del nostre poble, és el moment d’una gestió municipal transparent i enfocada al benestar comú, i d’aturar les despeses innecessàries i descontrolades, de dir no als retalls en el pressupost de cooperació internacional, és el moment de tornar a mirar al centre històric, es el moment d’arrimar el muscle i apartar les disputes partidistes pera aconseguir la construcció immediata del Col•legi Ciutat de Cremona i del Centre Auxiliar de Salut i amb vosaltres ara sí serà possible.

I per finalitzar, només vos demane una cosa, una oportunitat, l’oportunitat que ens escolteu, que ens estudieu, que valoreu la nostra opció com la millor per al progrés d’Alaquàs. Una oportunitat per canviar este poble, amb un canvi tranquil i profund, un canvi que comença per renovar les prioritats de l’acció de govern, canviant en primer lloc la forma de governar. Però amb un canvi sense crits, sense estridències, sense males paraules, amb educació i saber estar, precisament del que podem presumir la majoria d’alaquasers i alaquaseres. Per això, vos demane que penseu que fora dels partits de sempre, també hi ha vida, una vida amb moltes més coincidències que es penseu i una vida que si voleu, a partir de hui podem viure-la junts, amb un únic objectiu: SER MÉS FELIÇOS I SER-HO TOTS ELS DIES.

I vull que sapigueu que em podré equivocar, però estic segur que no vos defraudaré.

Moltes gràcies i molt bona nit. Ara vorem un vídeo per presentar-vos a la gent que tinc el plaer que m’acompanye a la candidatura.

Alaquàs 15 d’abril de 2011.