04 de setembre 2012

Bones Festes Majors!

No és fàcil escriure unes ratlles desitjant una bona Festa Major en aquests  moments que han entrat en les nostres converses habituals les paraules: crisi, rescat, retallades.. desgraciadament no són converses banals, com aquell que parla del temps, si fa ponent  o si fresqueja, sinó que les converses porten  darrere seu una colla d’interrogants, i per molts una situació que uns anys  abans no l’haurien ni sospitat.

Evidentment són moments de replantejar-se moltes coses i posar en qüestió moltes actituds que potser censurem als altres, però que potser tots en som  en certa mesura una mica còmplices, i també pot ser el moment de posar l’accent en molts  valors que se’ns havien escapat de les mans.

Durant quinze dies, Alaquàs s'engalana per celebrar amb il·lusió les seues Festes, les nostres Festes Major. Unes festes que deurien ser reflex d'una ciutat oberta i tolerant, plural i solidària. La cultura i la tradició són durant aquests dies el motor d'un sentiment col·lectiu d'orgull de pertànyer i viure en aquest poble, un sentiment que enforteix la nostra convivència i fa que afrontem el futur amb més forces i esperances renovades.

Des del Bloc-Els Verds d’Alaquàs apostem per fomentar la participació directe de les entitats i col·lectius  per tal de fer valer la màxima de que la festa és l’expressió del poble que la celebra. Per això, volem que la gran festa d’Alaquàs siga un acte obert a tothom, un intercanvi d’experiències i cultures i un espai de promoció de la idiosincràsia i singularitat del nostre poble com a  poble valencià. 

Des d’ací el meu agraïment a Clavaris, Clavariesses, Confraries, Penyes i Filaes, pel seu compromís amb les nostres  festes, i pel seu treball de tot un any, per poder “fer festa” també en aquests moments complicats. Ara toca passar-ho bé, i toca també ser respectuós amb la ciutat i qui l’habita.

Per uns dies oblideu les preocupacions del dia a dia i Fem Poble !!!



Publicat el, 30 Agost a www.nouhortaoest.com