17 de desembre 2006

EL DIA DESPRÉS

Ahir dissabte 16 de desembre del 2006, a les 20.00 hores, un riu de gent d'Alaquàs i d'altres pobles pròxims, es concentraren en les noves avingudes Blàsco Ibañez i Ausiàs March, per a presenciar l'acte d'inauguració organitzat per l'Ajuntament i protagonitzat per la companyia teatral francesa Plasticiens Volants. L'ajuntament hi havia encarregat que el dia fóra un gran dia de festa, amb l'enviament massiu d'invitacions i va tindre com a resposta una presència multitudinarea, 15.000 persones segons diuen hui alguns mitjans de comunicació.

No vaig ha discutir la qualitat de l'espectàcle, ja que per a gustos colors, de fet durant el recorregut vaig escoltar comentaris per a tots els gustos, però en quasi tots ells, es parlava del diners que la inauguració ens ha costat.

Des de l'Ajuntament s'ha donat als mitjans de comunicació una xifra oficial del cost d'aquesta de 80.000 euros (13 milions de les antigues pessetes), que han estat pagats per dos empreses constructores. No sabem encara si en aquest preu tan sols s'inclou l'espectàcle inaugural o si també estàn inclosos, altres aspectes, com la realització, manipulació i enviament de la invitació a l'acte, la publicitat en tots els mitjans de comunicació etc.......

Encara que siga cert, cosa que dubte, que a l'Ajuntament no li haja costat un euro el "sarau" d'anit, em pareix desproporcionat i fora de lloc que trobant-se l'Ajuntament en la situació econòmica en què està, ens gastem tants diners en un acte d'aquestes caracterìstiques, tremolant estic de pensar en la que montaràn el 28 de febrer en la inauguració del Castell, amb la presència del President del Govern 3 mesos abans de les eleccions municipals.