16 de febrer 2008

“ EL MAS IMPORTANTE DE LA HISTORIA DE ALAQUÀS”

El passat dijous s’aprovà el pressupost municipal per a l’any 2008, “los presupuestos mas importantes de la història de Alaquàs”, (com que era un debat important el plenari tocava fer-lo en castellà), un pressupost que preveu 35 milions de despesa i 39 d’ingressos per a poder fer front als quatre milions d’euros de dèficit del pressupost preelectoral de l’any 2006.

El debat entre el PPSOE local va resultar una vegada mes defraudant, per una banda el govern amb la seua prepotència habitual sense entrar en el fons, preocupats tan sols per la forma i parlant del govern de Camps, de Rita Barberà, de la Diputació de València i de l’alcalde de Manises i l’oposició perduts en el fons i en la forma, i presentant-se una vegada mes en un debat pressupostari amb els deures sense fer.

Com que el plenari va ser convocat amb caràcter extraordinari, el públic no vàrem tindre dret de fer precs i preguntes al final del mateix, encara que el portaveu socialista si que va fer referència a la meu persona en una de les seues intervencions, criticant la meua preocupació, per la venda de subsòl públic, per valor d’onze milions d’euros per a fer front als 14 milions prevists en el capítol d’inversions.

Habitualment el Sr. Soriano utilitza per a justificar el deute municipal, l’exemple de la hipoteca que té qualsevol família per a fer front al pagament de la seua vivenda, situació que segons ell es la mateixa en la que es troba l’Ajuntament. Enguany no va utilitzar este exemple , segurament perquè ja no li val per a justificar la delicada situació que patix el nostre Ajuntament. El govern municipal te hipotecada ja la vivenda varies vegades i per tant enguany els bancs no li donen mes diners ficant com a garantia la vivenda i no han tingut mes remei que utilitzar com a garantia un sol que segons l’actual PGOU, no poden vendre, es com si algú haguera de demanar un préstec al banc i presenta com a aval unes terres que segurament li deixarà en herència un tio seu que se n’anà a fer fortuna en Amèrica.

Un altre dels gran mèrits del govern socialista ha estat reduir el Capítol 1 del pressupost, el de personal, en un 5% respecte al 2007, però el que no explicaren es que esta reducció es entre altres coses gràcies a l’amortització de més de 20 places de funcionaris ( 2 de benestar social, 2 auxiliars de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, 5 vigilants escolars, 3 conserges, 2 operaris de neteja, 4 treballadors dels Serveis Urbans, entre altres), places que estaven ocupades en alguns casos per treballadors i treballadores de forma interina i que després de molts anys de servei a l’Ajuntament i als veïns i veïnes del nostre poble han renunciat a la seua plaça . No tardarem molt en vore com estos llocs de treball són ocupats per personal d’empreses privades gràcies a la privatització de serveis, aconseguint així reduir el capítol 1 del pressupost, però augmentant el 2. i empitjorant la qualitat de serveis prestats.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

¿20 personas? ¿Por qué renuncian a trabajar en el Ayuntamiento de Alaquàs toda esta gente? Me parecen una barbaridad esas cifras. Supongo que no será precisamente por el buen trato que reciben de sus jefes, sino cuesta mucho de entender. Todo el mundo quiere trabajar en la administración pública porque supuestamente hay unas condiciones mejores y muchos de los que están en el ayuntamiento dejan su trabajo. No entiendo nada. Mejor dicho creo que lo entiendo perfectamente. Que fuerte

Anònim ha dit...

No renuncian para irse al paro, sino para marcharse a otros sitios con mejores condiciones laborales, menor presión e intromisión.

Anònim ha dit...

¿20? Esa cifra se queda corta teniendo en cuenta a todas las decapitadas a lo largo de sus años de gobierno.
Eso hablando de personal técnico, porque mención especial merece hablar de los compis de equipo de gobierno. Se cargaron a una ya, por lo que cargarse a otra/o deberá esperar... sería una medida muy impopular, porque ahora ¿qué excusa pondrían?, ¿qué se inventarían? El asesor, ese que dicen es alto, está muy preocupado en la campaña de prestigio del de los 71.000 euros para maquinar/ idear una de desprestigio contra alguien.
Veo Forment que Vicent Soriano tiene muy en cuenta tus críticas. Sigue así... "Dientes, dientes, que es lo que les jode".
Animo a esas 20 personas que se sientan aludidas por tu post que expongan aquí sus críticas, sus vivencias personales, que no tengan miedo y que den a conocer la realidad que intentan esconder.
MALASPERSONAS.

Anònim ha dit...

¿Tan malas son las condiciones? Parece ser que esto no ocurre en otros ayuntamientos.

Anònim ha dit...

Todo esto ocurre cuando un ayuntamiento es una herramienta de autopromoción a servicio de una persona en vez de ser una herramienta al servicio del pueblo.
El gobernante que pierde la verdadera filosofía de la democracia merece que lo echen de una patada a la calle.

Anònim ha dit...

Vicent, este és el teu millor post amb molta diferència.


salutacions

Anònim ha dit...

Ehhh conta a qui se la varen carregar i qui pot estar en el punt de mira.

Anònim ha dit...

Anònim 6 estic completament d'acord amb tu.

M'atrevisc a donar un xicotet i modest consell des d'estes línies a Vicent Forment- vaja per davant que no simpatitze amb cap partit local- : Trobe que has d'explicar una a una totes les coses que passen al nostre poble.
Si ho fas de la manera tan aclaridora com has redactat aquest darrer post podrà compendre molta gent què passa a Alaquàs.
Fem entre tots que no quede en l'oblit cap mala actuació feta als darrers anys i que han deixat còrrer i silenciat amb palmadetes en l'esquena, besets i somriures a gogó.
Vicent Forment: Motius per creure!

Anònim ha dit...

Les places que han amortitzat ara,les ocupen persones contractades per empresa des que feren els contractes en gener (és a dir, abans d'amortitzar-les). Com les 2 de Benestar social (educadora social del Benàger i Psicòloga del Gabinet psicopedagògic municipal), els 5 conserges escolars o els 3 conserges d'edificis municipals. Per tant, el que tu dius és cert, reducció de despeses en capítol 1 (personal propi) però ampliació de despeses en capítol 2 (personal a través d'empresa privada). S'estalvia en condicions de treball dels treballadors i es guanya en mobilitat (en quan poden se'n van o quan no els interessen els tiren).
Tot junt molt social i socialista.

Anònim ha dit...

Juan Alós que es una persona cojonuda sabe todo esto o simplemente cierra los ojos. De los otros no pregunto porque llevan mucho tiempo, no son tontos que digamos y saben muy bien lo que se cuece.

Anònim ha dit...

Vicent, te diría que ser nombrado por el portavoz socialista en el pleno de presupuestos es un mérito para un partido pequeño y que todavía no tiene representación municipal. Pero si ese portavoz es el señor Vicent Soriano, ya no sé si es un mérito o una pesadilla.

Anònim ha dit...

vicent
moltes felicitats pel teu blog
claretat de idees i maduressa en la reflexio,
llastima que no aprofite per a res.
...
¿com has pogut compartir en aquest personatje, "escaño municipal"...?
quin patiment..¿n0??

Vicent Forment ha dit...

Moltes gràcies a totes i a tots pels vostres comentaris.

En primer lloc aclarir que les 20 persones no han renunciat a la seua plaça, encara que si que resulta curiós mes d'un cas de les que varen renunciar.

A l'anònim 8 gràcies pel teu consell, intentarè parlar-vos de tot el que passa i no passa al nostre poble, com he fet fins ara.

No compartixc l'afirmació de que la feina feta no "aprofita per a res", encara que tan sols siga per a que la gent estiga informada ja val la pena.

Anònim ha dit...

Quan en campanya electoral estàvem pegant cartells, en un moment coincidírem el Bloc i PSOE. Un treballador de l'Ajuntament, que anava amb la colla del PSOE, em va dir que no em veia últimament. Vaig dir-li: "es que m'han posat cara a la paret", i Elvira, regidora de cultura, va dir: "dona...cara a la paret..." i vaig respondre-li: "una educadora social que li manen fer fotocòpies i arxivar documents i està en un despatx separada i té prohibit atendre gent... no sé que penses tu..." després d'un rato de dir-me i dir-li, acabà dient: "això és cosa del jefe".

I una vegada, a l'eixida del centre de salut (estava de baixa a causa de la situació) em va saludar Camila, regidora de tercera edat (sector en que jo treballava) i em va preguntar com estava. Entre plors vaig aconseguir dir-li que venia del metge de recollir el part de baixa. Em va dir que no sabia res, només que ja no em veia atenent la gent i que, si era per a bé anar-me'n, que m'ho deixara (bon consell venint de la meua responsable política !!)

I Cristina, regidora de Benestar Social de l'anterior legislatura, sabia que quan m'incorporara del permís de maternitat entrava una persona (filla del secretari de l'associació de Jubilats i Pensionistes d'Alaquàs) a treballar fent les funcions que jo feia i seient a la cadira on jo seia.

I Chelo, regidora de la dona, em va dir en maig passat: "quan de temps sense vore't !!". Li vaig contestar: "més d'un any cara la paret, nou mesos de baixa, un mes de vacances i 6 mesos de permís sense sou". Després em va dir allò de: "no sabia res... sinó, no t'haguera preguntat" Li vaig contestar "no sé si sabeu o no, però hauríeu de saber, i si no sabeu, no sou ni un "equip" de govern ni res. Estaria molt bé que començareu a saber i a voler saber"

Vaig renunciar a la interinitat en 28 de maig de 2008. Portava treballant en l'Ajuntament des del 8 de gener de 1996.

La plaça s’amortitzà dijous passat al ple extraordinari.

Vicent Forment ha dit...

Consol sense dubte un comentari com a minim "aclaridor"

Anònim ha dit...

El cas de Consol és el cas de moltes/algunes persones que han passat per ahi. Les regidores que has anomenat o es fan les tontes, per interès, o es fan les tontes directament... perquè conec un cas pròxim similar o paregut.

Anònim ha dit...

Vicent,
Qué hay de verdad en eso que se comenta, que le han dicho a un aparejador municipal con más de 25 años de servicio que en su despacho entrará otra persona y que haga lo que quiera (vacaciones, baja laboral o simplemente no ir a trabajar) pero que ya no lo quieren ver en su despacho?

Anònim ha dit...

Consol, me dirijo a ti vía blog de Vicent Forment, puesto que es la única manera de poder hablar contigo ya que no te conozco personalmente.

Hace tiempo que por el pueblo corren rumores sobre el trato que reciben los trabajadores en el ayuntamiento. También en los blogs se está hablando mucho del tema, especialmente en alaquasparla. Todos esos rumores y mensajes anónimos no sirven de nada si las personas que supuestamente habéis "sufrido" alguna situación en el ayuntamiento no dáis la cara y lo denunciáis. Tú lo has hecho, más o menos, y me alegro, más que nada porque tú eres una persona con cara, nombre y apellidos y no alguien anónimo que escribe sandeces desde el ordenador de su casa o cuenta cosas en el bar.

Supongo que escribiendo esto te arriesgarás a que difamen de ti y pongan en entredicho todo lo que nos cuentas. También supongo que lo sabes. Ojalá saliera alguien más a la palestra y contara su situación así irían perdiendo argumentos los que mandan.

Finalmente espero que tu denuncia y las que se hacen desde el anonimato en alaquasparla sirvan de alguna cosa, pero sobre todo que no sirvan para cabrear más a los de arriba y empeorar las condiciones de los que todavía quedan trabajando en el ayuntamiento.

Saludos

Anònim ha dit...

"Todos esos rumores y mensajes anónimos no sirven de nada si las personas que supuestamente habéis "sufrido" alguna situación en el ayuntamiento no dáis la cara y lo denunciáis. Tú lo has hecho, más o menos, y me alegro, más que nada porque tú eres una persona con cara, nombre y apellidos y no alguien anónimo que escribe sandeces desde el ordenador de su casa o cuenta cosas en el bar.
Supongo que escribiendo esto te arriesgarás a que difamen de ti y pongan en entredicho todo lo que nos cuentas. También supongo que lo sabes"

Reproduczco estas palabras porque tienen TANTA VERDAD. Así es: denunciar una situación como la de Consol acarrea difamación por difamación, pura y dura.
¡Y cuidado con que la persona contra la que difaman encuentre otro trabajo!
Se ha dado casos en los que ellos mismos se han molestado en llamar a los puestos de trabajo nuevos de estas personas para seguir difamando, suerte, que no les han hecho ni puñetero caso... aunque ellos han conseguido sembrar la duda... Es lo que les importa, hacer daño!
En algunos casos lo que os cuento, en otros casos no lo se, pero si sois afectados contarlo.
Lástima que no pueda dar nombre y apellidos de tantos y tantos casos como hay, porque haberlos haylos.

Anònim ha dit...

Mare meua que fort el que es llig per ací

Anònim ha dit...

A este pas este post es va a convertit en el més important de la història d'Alaquàs.
Podiem organitzar una reu clandestina -a l'estil de l'època dels 10 d'Alaquàs on estaven dos grans: el desaparegut Ernest Lluch i Albert Taberner - per posar en comú les realitats viscudes per cadascú de nosaltres. Vos fa?
Haurem de canviar el lloc perquè la casa espiritual de La Puríssima està patint les consequències de les obres de l'AVE.

Vicent Forment ha dit...

Respecte al tema de l'aparellador municipal amb mes de 25 anys de servei en l'Ajuntament, tan sols dir-li a l'amic anònim que desgraciadament es cert.

Segurament es la forma que tenen de pagar en esta casa els serveis prestats i la veritat es que en este cas en son molts, jo vaig tindre el plaer de treballar amb ell els 4 anys que vaig estar a l'Ajuntament i la veritat es que crec que tindran dificil trobar a una persona amb tanta dedicació com ell.

Espere que el Sr Alcalde i les Regidores de Personal i d'Urbanisme reflexionen i el deixen continuar fent la seua feina al servei dels veïns i veïnes d'este poble.

Anònim ha dit...

El problema de ese aparejador consiste que es una persona integra y no manipulable como desearian los politicos.Esa es la razon que no cuenten con él. ¿Es justo esto?.

Anònim ha dit...

Claro que no es justo!
Seguramente, un día, el aparejador sonrió o saludó simplemente a Rubén o a Toni y esa fue su ruina...

Anònim ha dit...

Alguien,

No hi ha cap "motiu" per castigar, arraconar o empitjorar la situació laboral dels treballadors.

Les persones que treballem contractades podem donar "motius" i ser responsables de la finalització del nostre contracte o de la no renovació (o de la modificació de les nostres tasques laborals dins de la categoria professional) però no de la privatització, el moobing o l'assejament (per exemple).

Si una cosa, siga el que siga, s'interpreta com a causa de càstig, moobing, privatització..., el raonament causa-efecte, per arribar a aquesta conclusió, està en ment de qui ho decideix no en mans de qui ho pateix (el culpable és l'agressor, no l'agredit).

Si llegir el que jo escric fa que algú amb poder castigue a algú (que hi depén laboralment) la responsabilitat del càstig no s’haurà de buscar en el meu escrit sinó en qui decideix castigar. I serà més responsable i més culpable conforme més vegades exercisca el poder inadequadament.

Res m’agradaria tant com que no es maltractara al personal. I pense que, donat la quantitat de persones afectades, ajudaria molt que la gent denunciara aquestes situacions (qui les pateix i qui les veu patir).

Però els qui encara estan dins tenen el risc d’acabar perdent el treball (i, ai, amic, amb la pataqueta no es juga !!). Per tant, cal pensar-ho bé, i cal entendre-ho. I també els qui ja no estan dins però han estat “castigats” són ben lliures de fer el que els plaga: parlar del seu cas o callar (que ja han patit prou!!) i les dues coses poden interpretar-se com a causa de mals en altres: si parle poden haver represàlies i si no parle la roda continua rodant (i ahir vaig estar jo en aquesta situació i demà podràs estar-ne tu).

S'amaga que et tracten malament o que tracten malament un company o companys, però, ara, la gent també oculta si canvia d'adreça, qui és la seua parella, si té un treball fora de l'Ajuntament, els estudis que fa en hores lliures, el psicòleg que li tracta, on anirà en vacances...Perquè l'arbitrarietat és tan gran que ningú no sap quin pot ser el detonant de la seua desgràcia.

Només se sap qui la decidirà.