20 de novembre 2009

SE’NS MENGEN LES PALMERES.

Al nostre poble tenim un nou habitant que s’ha instal•lat des de fa poc temps a les palmeres. Estem parlant de l’escarabat morrut (Rhynchophorus ferrugineus Olivier). Aquest insecte propi de la zona mediterrània afecta principalment a la palmera canària (Phoenix canariensis) i també a la datilera(Phoenix dactylifera).

Fins ací tot bé sempre i quan no estiguérem parlant d’una plaga i dels seus possibles efectes devastadors.

Em pregunte si el nostre consistori ha iniciat una campanya per protegir les nostres palmeres i per controlar aquesta plaga.

No m’agrada ser catastrofista ni generar alarma social, però crec que este tema és seriós i cal posar fil a l’agulla ja que no m’agradaria veure com ens quedem sense palmeres. I com tothom sap estem parlant d’un element vegetal característic de la fisonomia del paisatge al nostre poble.

Entenc que les mesures de protecció contra el morrut poden ser cares, però no crec que la solució siga deixar-les morir i reemplaçar-les per unes de noves ja que això com sempre ho acabarà pagant el poble amb diners de la seua butxaca.

Desitjaria que es realitzara un comunicat des de l’ajuntament informant als alaquasers i a les alaquaseres sobre l’estat actual d’esta plaga, quants exemplars estan afectats, jo ja ne contat com a mínim set, i quines mesures s’estan realitzant per prevenir-ho.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho teniu clar, totes les palmeres canarienques moriran totes, per ací per Castelló ja en queden poques de vives. Diuen que el morrut roig va vindre en una importació de palmeres sense cap control fitosanitari que anaven destinades a parcs públics ací a Castelló procedent d'Egipte. Per ací han provat amb vacunes però res. No he vist palmeres d'altres tipus danyades com les datileres o altres.

Un salut des de Castelló.

Marisabel dimissió ja! ha dit...

Segon aniversari de Marisabel Dimissió ja, www.antella.tk. Des de un xicotet racó del nostre estimat país demanem justícia i dignitat. Ajuda'ns a difondre el nostre projecte.

www.antella.tk

Anònim ha dit...

El que hauria de fer l'ajuntament és tallar eixes palmeres mortes de socarrel, perquè estan plenes de bitxos d'eixos per dins. Vaja, una cosa tan senzilla que ja han fet al poble veí. Tan propet i tant diferents.