27 de novembre 2009

VERGONYA, CAVALLERS










Titule l'article com Al Tall el seu disc per sentir després del plenari municipal d'ahir la mateixa vergonya que Jaume I deuria sentir dels seus cavallers quan va exclamar: «vergonya, cavallers, vergonya».

Vergonya per la nul•la utilització del valencià per part dels nostres representants municipals ahir al plenari. Vergonya del portantveu socialista Vicent Soriano, per permetre's el luxe d'insultar als regidors de l'oposició i negar-se a retirar les seues paraules. Vergonya per vore com el PP i el PSOE plenari rere plenari, es ventilen en uns minuts sense debat i per unanimitat, tots els punts de l'ordre del dia i es tiren varies hores “debatent” mocions, que normalment res no tenen a vore amb el nostre poble.

Vergonya de l'actuació dels representants populars que no tenen cap respecte per les institucions i no saben diferenciar entre la política partidista i la política institucional. Vergonya per la falta de respecte del Sr. Oñate, Secretari General dels socialistes d'Alaquàs, que es fica a cridar en mig del plenari quan no li agraden les paraules del portantveu popular. Vergonya en vore com una vegada presentada una moció sobre el Col•legi Públic Ciutat de Cremona per part del PP es presenta una moció d'Alcaldia, sobre el mateix tema, per no votar a favor de la proposta de l'oposició.

Vergonya pels xiquets i xiquetes que tots els dies han d'anar a escola en uns barracons en els que si plou, entra aigua pels endolls, mentre l'Ajuntament i la Generalitat són incapaços des de fa mes de dos anys de convertir un sol dotacional esportiu en sol dotacional escolar i construir una escola. Vergonya, cavallers, vergonya.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon post Vicent.
Necessitem un canvi en la política municipal, el bipartidisme no ajuda res als ciutadans.
Es pot accedir a Internet a l'audio del plenari?

Vicent Forment ha dit...

Gràcies.
Efectivament necessitem una nova veu, que trenque amb el bipartidisme i done la veu a la ciutadania que parle dels problemes reals que tenim. En això estem.

Desgraciadament no es pot accedir a l'audio del plenari, malgrat l'acord d'emetrels per la ràdio municipal. Segurament si els gravaren no dirien ni farien el que fan.

Anònim ha dit...

Vicent, segons m'he assabentat,estem apunt de gaudir d'un nou partit polític a Alaquàs.Al assabentarme una pregunta em ve al cap. Quina possibilitat hi ha de que hi haja un pacte entre ambdós partits (el nou i el Bloc) que permeta desallotjar del poder a aquestos desvergonyits?

Vicent Forment ha dit...

Amic Anònim, fins el moment tan sols coneguem la notìcia apareguda a la premsa, sobre la intenciò de crear este nou partit polític independent, al nostre poble.

Encara no sabem molt sobre les persones que el conformen ni sobre el seu projecte , per tant crec que es promte per a respondre a la teua pregunta.

El que si que puc confirmar-te és que des del Bloc treballarem i estudiarem totes les possibilitats per trencar el bipartidisme actual i fer que entre aire fresc a la política local .

Anònim ha dit...

Déu n'hi do quin plenari! I això passa gaire sovint? Al PP i el PSOE sembla que no els hi agraden gaire els veus discordants...

Anònim ha dit...

Vicent, Soriano i Elvira no parlaren en valencià?

Vicent Forment ha dit...

No, Elvira i Monzó parlaren exclusivament en castellà i Soriano tan sols parlà en Valencià en una intervenció en tota la nit.

Anònim ha dit...

Es que el valencià no existeix, car veu ser alliberats del esclavatge sarraï per els barcelonins que us van donar llur llengua, cultura i sang. Sou catalans, amics, encara que uns avergonyiu de la vostra pàtria sagrada: CATALUNYA.

Anònim ha dit...

Ves a fer la mà. Ves per on, jo tinc cognoms aragonesos. Pel que sembla porten molts segles ací al País Valencià, amb la qual cosa, a part de catalans també ens van "alliberar" aragonesos. Jo no m'avergonyisc de res. Parle la mateixa llengua que tu, però sóc i seré valencià. Salutacions

Anònim ha dit...

Pues yo tambien hablo castellano.
Vicent, ¿no será, como he leido en otro lado, que tienes nostalgia y estás deseando volver al ruego?
Porque cuando tu formabas parte de ese circo no hablabas así.

Vicent Forment ha dit...

Hem pareix perfecte que la teua llengua siga el castellà.

Respecte al tema de la nostalgia, la veritat es que es evident que m'agradaria tornar a ser regidor de l'Ajuntament, si no fora aixì no m'haguera presentant encapçalant la llista del Bloc al 2007.

Anònim ha dit...

Suma otro que habla castellano y en Alaquàs vota al Bloc

¡Suerte!

Anònim ha dit...

Chaval no te conozco apenas, pero te veo en los plenos.
Cuando estaba Alarte de alcalde nunca pediste la palabra, todos sabemos que es dificil debatir con el, el delfín tiene tela, porque tablas, creo que tu y el teneis las mismas, ¿acaso era miedo o pudor, por lo que jamás la pediste?
¿Harás lo mismo con Elvira, o a esta ya no le tienes miedo?

Vicent Forment ha dit...

Hola, efectivament habitualment no participe en en torn de precs i preguntes dels plenaris.

La veritat es que crec que te poca utilitat fer-ho, el torn de precs i preguntes no apareix a les actes i per tant no queda constancia ni de la pregunta ni de la resposta.