04 de desembre 2009

807 EUROS DE DEUTE PER HABITANT

El setmanari Crònica Local ha publicat esta setmana un article comparatiu del “deute viu” que mantenen les diferents corporacions locals de la comarca. Alaquàs presenta el deute més alt de la comarca per habitant, que és la magnitud adequada per a veure la importància del deute i el que condiciona el futur d'una ciutat com la nostra.

Segons este article, avalat per les dades del Ministeri d'Economia i Hisenda el deute d'Alaquàs amb els bancs (caldria sumar-li el deute amb els proveïdors municipals) esta quantificada en alguna cosa mes de 24.00.000 euros, el que suposa que a cada alaquaser li corresponen 807 euros. El que suposa doblar la mitjana de la comarca de l'horta situada en 400 euros i superar amplament a municipis veïns com Quart (588), Xirivella (494), Aldaia (465) o Torrent (440).

En determinades circumstàncies l'endeutament d'una corporació local no només no és perjudicial, sinó que és recomanable, perquè amb este es van a sufragar infraestructures i inversions que redundaran en benefici de tots i, especialment, del teixit econòmic.

Però l'endeutament d'Alarte, Elvira, Mondejar i del PSOE en general no és d’este, sinó del pitjor que es pot imaginar. És un endeutament que moltes vegades serveix per a anar fent, per a pagar factures guardades en els calaixos, per a anar tapant els molts forats que una desastrosa gestió econòmica i uns pressupostos que mai no es compleixen va generant en l'administració municipal.

Este deute per habitant, una de les majors d'Espanya, no solament és un llast per al present, que impedix realitzar inversions precises i urgents, de fet enguany totes les obres i projectes que s'estan realitzant o van a realitzar-se en el nostre poble ( instal·lacions esportives del Terç, reforma del Barri de los Faroles, reforma del barri de l'Ave Maria, segona Fase del Centre Cultural de l'Olivar) estan finançades pel govern Central o l'Autonòmic, sinó que sobretot és un impediment per al futur d'Alaquàs, ja que passarem molts anys, tal vegada dècades, pagant el que Alarte, Elvira i companyia s'estan gastant en uns quants anyets de mandat.

Quan vinga al mon cada nou xiquet o xiqueta en el nostre poble pot ser que els ulls siguen dels seus pares, el nas del seu pare, el riure dels seus iaios materns, però del que no podem tindre cap dubte és que el deute que tindrà, serà dels Socialistes .

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bon post!

Que se'n vagen!

Vicent Forment ha dit...

Gràcies.

Anònim ha dit...

La Plataforma per la Sanitat Pública en Alaquàs ha obert una pàgina web per a recollir signatures també per aquests mitjans. Us agrairíem que contribuíssiu afegint un enllac en el vostre blog. Gràcies

http://blogs.alaquas.net/plataformasanidadalaquas/

Rotulos publicitarios ha dit...

aqui os dejo una pagina sobre campañas publicitarias en alaquas para asesoramiento publicitario ,un saludo

Anònim ha dit...

Acabe d'adonar-me'n que sóc la visitant número 40.001.

Enhorabona pel número de visites i gràcies per aguantar ahí de forma contínua mantenint-nos informats de tantes coses com passen a la nostra ciutat.

Enhorabona!!

Anònim ha dit...

Ciutat o poble?

Els blogs d'Alaquàs sense el barret ja no són el mateix. jeje

Vicent Forment ha dit...

Per a mi Poble

Anònim ha dit...

Sempre poble

Anònim ha dit...

Me vas a disculpar, porque no es este el medio, pero desconozco cómo hacerte llegar este mensaje por otro medio.
Es la primera vez que visito tu blog y dando un vistazo por el me he preguntado: ¿por qué dejaste de formar parte del gobierno que en su día formabas con otrora tu amigo y compañero Jorge Alarte? Creo recordar que fuiste nada más y nada menos que concejal de urbanismo y servicios de obras municipales, y todo eso sin ser del partido socialista, cosa que creo no gustó mucho a cierto sector del PSPV local y más allá de las fronteras de nuestro pueblo.
Estoy contigo en todas y cada una de tus críticas a la gestión del nuevo concejal de urbanismo, pero ¿acaso durante tu mandato estubo todo en perfectas condiciones, parques, jardines, calles, farolas, edificios públicos, contenedores de basura, cementerio, personal a tu cargo, etc., etc., etc.?
Me imagino que no, por lo que no entiendo el empeño que le pones al tema, en cambio no he visto, disculpa si no es así, que hagas lo mismo con los populares y mira que a nivel autonómico la cosa da mucho de si.
También observo, no por tu parte, pero si por parte de tus lectores, la inquina que se les tiene a las concejalas del gobierno local. Esto he de manifestar sinceramente que me molesta profundamente. No es de extrañar algunas de las sucesivas contestaciones, porque el tono en ocasiones raya el machismo. Seguramente si fueses hombres quienes ocupases estos importantes cargos, con independencia de los errores que cometan o no en el desempeño de sus funciones, no se las machacaría tamto como se les viene haciendo en este medio anónimo. Quede reflejado pues, mi malestar al respecto, repito, independientemente de su labor en el cargo.
Por otro lado, espero me disculpes por no escribir en valenciano, pero lamentablemente, no se, y como veo que es casi un delito, prometo aprender, de verdad, lo prometo.

Vicent Forment ha dit...

Amic Anònim;

En primer lloc dir-te que este es un bon lloc per dir-me allò que consideres oportú. De tota manera si alguna vegada vols enviar-me algun missatge privat pots fer-ho al meu correu vicentforment@bloc.ws.

Respecte a la pregunta de perquè vaig deixar de ser regidor d'Urbanisme tan sols dir-te que el col.lectiu local del Bloc d'Alaquàs varem decidir presentar la nostra pròpia llista electoral al 2003 i ens quedarem amb el 4% del vots i no varem obtindre representació municipal.

Evidentment en els 4 anys que vaig tindre l'honor de ser regidor d'Urbanisme i Serveis Municipals, evidentment que tot no funcionava a la perfecció, però com a mínim existia una gran diferència respecte a la situació actual. En tot moment escoltava i intentava estar al costat de les demandes i necessitats dels veïns del nostre poble cosa que hui per hui no passa.

Respecte a les no crítiques al PP tan sols dir-te que el meu blog es centra en la política municipal i per tant es normal que les meues opinions es centren en el partit que governa el nostre poble que es el PSOE.

Crec que les crítiques a les regidores socialistes que realitza alguns dels meus lectors no les fan tenint en compte el sexe de les regidores, crec que si foren homes les valoracions serien idèntiques.

No he de perdonar-te res perquè escrigues en castellà, eres molt lliure de fer-ho com consideres, si de tota manera vols dependre el valencià, t'anime a fer-ho a mi m'encantaria poder expressar-me en moltes mes llengües de les que conec.

Anònim ha dit...

Que le den el carnet de socialisto al último anónimo.
Decir que los ataques a las concejalas son sólo por el hecho de ser mujeres es un claro ejemplo de tergiversación.
En la RAE tergiversar : "Dar una interpretación forzada o errónea a palabras o acontecimientos."

Anònim ha dit...

Si el barret estiguera actiu en internet ací tot el món s'oblidaria de les fantàstiques i les hòsties se les emportaria ell totes. Trobe en falta a Vicent Soriano, amb ell i alaquasparla açò era més divertit.