30 de juliol 2010

TRAU-LOS LA LLENGUA

El Bloc d'Alaquàs inicia una campanya de presentació de queixes davant el Sindic de Greuges, per no haver previst la versió en Valencià del web del servei “Horta Sud en Bici”

Vos adjuntem una queixa respecte a la web del servei “Horta Sud en Bici” de la Mancomunitat de l’Horta Sud que no compta amb accés en la nostra llengua.

Vos demane que copieu i apegueu la queixa i l’envieu a la pàgina del Síndic de Greuges.

Moltes gràcies!.


L'Article seté de l'Estatut d'Autonomia del País Valencià va encomanar a la Generalitat garantir l'ús normal i oficial tant del castellà com del valencià, que imposa als poders públics autonòmic i local l'obligació de conéixer i utilitzar les dos llengües oficials, sense que puga prevaldre l'una sobre l'altra.

La Llei d'Ús del Valencià dictamina en el seu article segon que el valencià és la llengua pròpia de la Generalitat i també de les administracions i corporacions municipals, així com de les empreses públiques que hi depenen.

A més, els criteris sobre l'ús del valencià aprovats pel Consell, coneguts com Declaració d'Ares del Maestre, d'1 d'octubre de 2003, indiquen que “els fullets informatius, les pàgines web, els anuncis i les revistes s'hauran de fer, principalment en valencià”.

És per això que vull denunciar la Mancomunitat de l’Horta Sud, per no haver previst la versió en Valencià del seu web del servei “Horta Sud en Bici” http://www.hortasudenbici.es/ disponible exclusivament en castellà.

2 comentaris:

Paco ha dit...

La meua ja està presentada.

Anònim ha dit...

És com Canal 9, el titol del programa en valencià peró els continguts en castellà.