28 d’octubre 2011

LES ORDENANCES FISCALS

A continuació vos reproduïsc la meua intervenció al plenari d'anit en el Punt de  Modificació d'Ordenances Fiscals per a la seua aplicació en l'exercici 2012

L'equip de govern municipal ens du hui a debat i aprovació la Modificació de les Ordenances Fiscals per a la seua aplicació en l'exercici 2012. Tots sabem com de complicada està la situació econòmica general i molt especialment la del nostre Ajuntament, desprès d'anys estirant mes el braç que la mànega, el que ens ha portat a una situació econòmica, que pot dur-mos a una situació insostenible, si no comencem a prendre mesures ràpidament.

Davant esta preocupant situació econòmica, podem prendre diferents postures, podem optar per una actitud populista i demagògica i estar constantment recordant que estem molt malament, que els que ens han governat fins ara han estat un irresponsables i al mateix temps no estar disposats a fer cap proposta per intentar eixir d'esta situació i oposar-nos a tot per sistema baix la premissa de que "quant pitjor millor".

O podem prendre una decisió molt mes incòmoda i segurament menys rentable electoralment, per intentar eixir de la complicada situació econòmica que està patint el nostre Ajuntament. I per aconseguir-ho, per desgracia tan sols existeixen tres alternatives. RETALLAR SERVEIS, PUJAR IMPOSTOS O AUGMENTAR EL DEUTE.

Per al Bloc-Els Verds en aquest moment la menys desitjable de totes es la de augmentar l'endeutament que és el que històricament ha fet este Ajuntament i per tant deurem trobar un equilibri entre les dos primeres, reduint totes aquelles partides que no siguen imprescindibles i augmentar la pressió fiscal del nostres veïns i veïnes, nosaltres preferim que s'augmenten els impostos que retallar en serveis bàsics com la sanitat o l'ensenyament ( i tan sols hem de vore les prioritats que tenen altres anunciant que no es construirà l'Hospital de Torrent la mateixa setmana que anuncien que la Generalitat Valenciana deixarà de cobrar l'impost de patrimoni a les rendes mes altes).

Però la decisió de quins imposts es modifiquen o quins serveis es retallen no poden ser presses d'una manera aïllada sense tindre en conte quin objectiu global tenim per redreçar la situació econòmica que pateix el nostre Ajuntament, no podem decidir si pugem o baixem el Tipus impositiu de la contribució, si pugem o baixem el rebut de l'aigua o el preu dels "nichos" del cementiri sense tindre clar  prèviament on volem aplegar.

I a data de hui aquest plenari encara no coneix quin escenari de pressupost volem per al 2012, encara no sabem si volem ingressar-ne 15 o 25, i si volem gastar-ne 12 o 35, el que impossibilita que hui puga'm saber si la proposta que l'equip de Govern ens presenta es positiva o no per l'objectiu prioritari que els 21 que ací estem sentats deuríem de tindre que no es altra que buscar solucions a la delicada situació econòmica que tenim, per tant no podem votar a favor de la proposta que en presenta l'equip de govern i mantindrem la nostra abstenció de la Comissió Informativa.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

no em serveixen de res les teues crítiques al pspv d'alaquàs si al remat acabes pegant la cabotada i votant a favor del pspv o abstenint-te que per al cas és el mateix. És lamentable i vergonyós.

Anònim ha dit...

política del blog = lo que diga la rubia ( Elvira)

Anònim ha dit...

Ni cas Vicent, crec que esteu fent un bon paper, se que no teniu una posició còmoda, si voteu junt al PSOE, canya per una banda i si voteu junt al PP canya per l'altra. Continue votant el que considereu millor per al poble independentment de qui ho presente, i damunt aprovant prèviament en assemblea oberta les decisions. A mi no m'heu defraudat.

Quaser ha dit...

Molts romanços peró al final a pagar-ho "poca ropa"= lo que diga la rubia